Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Καραμανλής: Δεν τα κάνουμε όλα τέλεια στα ΜΜΜ αλλά σε ενάμιση χρόνο έγινε δουλειά 13 ετών

Share

  Στο έργο του υπουργείου στα ΜΜΜ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και στην εκπομπή Evening Report με τον κ. Γιώργο Κουβαρά.

  Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα πέντε βήματα του σχεδίου για την ανάταξη, ενίσχυση και ανανέωση, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Σημείωσε ότι το πρώτο που έγινε ήταν πως αυξήθηκαν οι δαπάνες για ανταλλακτικά κατά 200% και έτσι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, 200 επιπλέον από τα υπάρχοντα λεωφορεία βγήκαν ξανά στους δρόμους.

  Στην συνέχεια προχώρησε η σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ, χάρη στην οποία ο στόλος της Αθήνας ενισχύθηκε με 200 ακόμη λεωφορεία. Πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, μέσω ΑΣΕΠ και με απόλυτη διαφάνεια. Και τα 300 λεωφορεία με leasing μπαίνουν σταδιακά στις πιο επιβαρυμένες γραμμές, με τα πρώτα από αυτά να μπαίνουν σε 14. Τα δρομολόγια στις 260 γραμμές της ΟΣΥ έχουν ήδη αυξηθεί κατά 3.000 ημερησίως, σε σχέση με το φθινόπωρο.

  Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξήγησε ότι προκειμένου να γίνουν όσο πιο γρήγορες κινήσεις, η ενίσχυση προχώρησε σε πρώτη φάση με το leasing μεταχειρισμένων οχημάτων δεκαετίας. Υπενθύμισε ότι ο μέσος όρος ηλικίας του υπάρχοντος στόλου κυμαινόταν στα 18 έτη. Και σημείωσε ότι στην Αθήνα ο στόλος αυξήθηκε κατά 50%, ενώ στη Θεσσαλονίκη διπλασιάστηκε. Ταυτόχρονα, τόνισε, προχωρά και το πρώτο μέρος του διαγωνισμού για καινούρια λεωφορεία, μεταξύ των οποίων 300 ηλεκτροκίνητα.

  Υπενθύμισε ότι ο διαγωνισμός της προηγούμενης Κυβέρνησης είχε ακυρωθεί από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, καθώς ήταν πρόχειρα σχεδιασμένος και δεν είχε διασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ενώ αντίθετα ένα μέρος του διαγωνισμού για τα 800 πρώτα από τα καινούρια λεωφορεία, έχει διασφαλιστεί ότι θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

  “Δεν λέμε ότι τα κάνουμε όλα τέλεια. Κάνουμε μία καθημερινή διαχείριση κρίσης. Σ’ ενάμιση χρόνο, έγιναν όσα δεν είχαν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια”, τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

  Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στα έργα υποδομών που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, καθώς και στη Γραμμή 4 του Μετρό, το μεγαλύτερο έργο που θα γίνει στην Αττική και το οποίο ξεμπλόκαρε επιτέλους από γραφειοκρατικά και άλλα γρανάζια.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα