Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025

Κυριακή 15 Ιουνίου: Κλείνει το απόγευμα ο σταθμός Σύνταγμα του Μετρό

0
Κλείνει σήμερα το απόγευμα ο σταθμός Σύνταγμα του Μετρό με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την ΣΤΑ.ΣΥ., ο σταθμός Σύνταγμα θα κλείσει στις 18:00 και οι συρμοί θα διέρχονται μέχρι νεοτέρας από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Σημειώνεται ότι στις 19:00 έχει διοργανωθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος  στο πλαίσιο της Ημέρας...

Νέα γραμμή Τρόλεϊ «Ζάππειο – Άνω Πατήσια»

Share

    Ενημέρωση 4 Μαΐου:

    Από την Τετάρτη 4 Μαΐου 2021 θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια της νέας γραμμής τρόλεϊ 7 Ζάππειο – Άνω Πατήσια σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

    Η νέα γραμμή θα αντικαταστήσει την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ7 που εκτελεί το ίδιο δρομολόγιο από τις 12 Απριλίου. Στόχος είναι η μείωση του συνωστισμού σε άλλες γραμμές που εκτελούν δρομολόγια επί της οδού Πατησίων.

    Η διαδρομή της κυκλικής γραμμής θα έχει ως εξής: Από λεωφόρο Αμαλίας, συνέχεια Πανεπιστημίου, δεξιά Πατησίων, δεξιά Λασκαράτου, αριστερά Αγ. Λαύρας, αριστερά Πατησίων, συνέχεια Αιόλου, αριστερά Σταδίου, πλατεία Συντάγματος, Φιλελλήνων, αριστερά λεωφόρο Αμαλίας (Ζάππειο), όπου και η Αφετηρία.


    Αρχικό άρθρο:

    Τη νέα γραμμή τρόλεϊ 7 πρόκειται να ιδρύσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο ΟΑΣΑ προκειμένου να ενισχυθούν τα δρομολόγια στον άξονα Πανεπιστημίου – Πατησίων και να μειωθεί η αυξημένη επιβατική κίνηση των λοιπών γραμμών στο κέντρο της Αθήνας.

    Προς το παρόν, και μέχρι να ξεκινήσουν τα δρομολόγια της νέας γραμμής, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε την ίδρυση της προσωρινής λεωφορειακής γραμμής Χ7 ΖΑΠΠΕΙΟ – ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021. Η γραμμή θα είναι κυκλική και θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή. Θα έχει αφετηρία επί της λεωφόρου Αμαλίας στο Δήμο Αθηναίων, στην αφετηρία της γραμμής τρόλεϊ 12. Η ονομασία της Αφετηρίας είναι «ΑΦΕΤΗΡΙΑ (ΖΑΠΠΕΙΟ)».

    Η διαδρομή της γραμμής θα έχει ως εξής: Από λεωφόρο Αμαλίας, συνέχεια Πανεπιστημίου, δεξιά Πατησίων, δεξιά Λασκαράτου, αριστερά Αγ. Λαύρας, αριστερά Πατησίων, συνέχεια Αιόλου, αριστερά Σταδίου, πλατεία Συντάγματος, Φιλελλήνων, αριστερά λεωφόρο Αμαλίας (Ζάππειο), όπου και η Αφετηρία. (λίστα στάσεων)

    Τα τρόλεϊ αυτές τις μέρες ενισχύθηκαν με νέους οδηγούς μετά από πολλά χρόνια, κάτι όμως που δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή λύσει το πρόβλημα των αραιών δρομολογίων σε πολλές γραμμές. Επιπλέον, το μέλλον του συγκεκριμένου μέσου δεν έχει ξεκαθαριστεί αφού προς το παρόν δεν έχει προβλεφθεί η προμήθεια κανενός νέου οχήματος. Επιπλέον, η διαφαινόμενη λειτουργία των μελλοντικών ηλεκτρικών λεωφορείων υπό τη διεύθυνση των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων της ΟΣΥ (πρώην ΗΛΠΑΠ) ίσως δείχνει πως τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα σημερινά τρόλεϊ ή έστω ότι θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά ως προς αυτά.

    Πηγή: athenstransport.com, ΟΑΣΑ

 
 

Διαβάστε Περισσότερα