6-9 Νοεμβρίου: Μεταβολές δρομολογίων ΜΜΜ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του Μαραθωνίου

1
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μεταβολές δρομολογίων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026 λόγω της διεξαγωγής του 43ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών και των αγώνων 5 και...

Για κίνδυνο ατυχήματος λόγω της αφρόντιστης βλάστησης στη Γλυφάδα προειδοποιούν οι ηλεκτροδηγοί του Τραμ

Share

    Για προβλήματα ορατότητας στο δίκτυο του Τραμ στην παραλιακή ζώνη της Γλυφάδας, λόγω της ακούρευτης βλάστησης κοντά στις γραμμές, καταγγέλει μέσω ανακοίνωσης το Δήμο Γλυφάδας το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), προειδοποιώντας και για στάση εργασίας εάν δεν αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

    Στην ανακοίνωσή του, το σωματείο υποστηρίζει ότι «για ακόμη μια χρονιά, με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, γινόμαστε μάρτυρες της ίδιας εγκληματικής αδιαφορίας», ενώ χαρακτηρίζει την κατάσταση στην περιοχή της παραλίας Γλυφάδας «ωρολογιακή βόμβα».

    Σύμφωνα με το ΣΗΤΑ, τα χόρτα και η βλάστηση που βρίσκονται πλησίον του τροχιοδρόμου παραμένουν ακούρευτα για εκατοντάδες μέτρα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά η ορατότητα των ηλεκτροδηγών στις πεζοδιαβάσεις.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το πρόβλημα γίνεται εντονότερο κατά τη θερινή περίοδο λόγω της αυξημένης κίνησης πεζών, επιβατών και λουομένων στην περιοχή. Το σωματείο σημειώνει επίσης ότι στο παρελθόν έχουν καταγραφεί δύο ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο, τα οποία αποδίδει στην ίδια αιτία.

    Οι ηλεκτροδηγοί αναφέρουν ότι έχουν ενημερώσει επανειλημμένα τόσο τον Δήμο Γλυφάδας όσο και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ μέσω εγγράφων και επιστολών, ενώ έχουν προχωρήσει και σε νομικές ενέργειες, καταθέτοντας «μήνυση/καταγγελία κατά παντός υπευθύνου».

    «Ως εργαζόμενοι, έχουμε πρωτίστως ηθική και επαγγελματική υποχρέωση να προστατεύσουμε το επιβατικό κοινό, τους πεζούς, τους λουόμενους, αλλά και τους ίδιους τους συναδέλφους μας που καθημερινά οδηγούν με το άγχος ενός επικείμενου ατυχήματος», αναφέρει το σωματείο.

    Το ΣΗΤΑ καλεί τον Δήμο Γλυφάδας να προχωρήσει άμεσα στον καθαρισμό και το κούρεμα της βλάστησης στις περιοχές ευθύνης του. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε προειδοποιητική στάση εργασίας το επόμενο διάστημα, χαρακτηρίζοντάς την ως «ύστατο μέσο πίεσης για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας πολιτών και εργαζομένων».

    «Η ασφάλεια δεν είναι κόστος, είναι δικαίωμα», καταλήγει η ανακοίνωση του σωματείου.

    Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2024, το ΣΗΤΑ είχε συνδέσει την πυκνή βλάστηση στην ίδια περιοχή με περιστατικό τραυματισμού πεζού που σημειώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2024, όταν πεζός επιχείρησε να διασχίσει τις γραμμές εκτός διάβασης και προσέκρουσε σε διερχόμενο συρμό. Το σωματείο υποστήριζε τότε ότι η μειωμένη ορατότητα λόγω της βλάστησης αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα ασφαλείας στο παραλιακό τμήμα της γραμμής και ζητούσε παρεμβάσεις από τη ΣΤΑΣΥ και τους αρμόδιους δήμους.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Αλέξανδρος Λιάρος
Αλέξανδρος Λιάρος
Ο Αλέξανδρος Λιάρος είναι δημοσιογράφος με αντικείμενο τις μεταφορές και τις υποδομές. Δημιούργησε το AthensTransport.com το 2011 και το διευθύνει έκτοτε. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.
 
 

Διαβάστε Περισσότερα