Έργα Μετρό: Αποκαθίσταται η Ακτή Καλλιμασιώτη στον Πειραιά – επιστέφει το δίκτυο των Τρόλεϊ

Αττικό Μετρό Α.Ε.

Ύστερα από 7 χρόνια κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ακτή Καλλιμασιώτη του Πειραιά εξαιτίας της κατασκευής του σταθμού της γραμμής 3 του Μετρό, σε εξέλιξη πλέον βρίσκεται η αποκαταστάσταση της οδού, με ο σκοπό ο δρόμος να ανοίξει με την όδευση που είχε ως το 2014.

Όπως δήλωσε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο δρόμος αναμένεται να δοθεί σε πλήρη κυλοφορία στις αρχές του 2022. Από το Σεπτέμβριο του 2014, και εξαιτίας της κατασκευής του σταθμού του Μετρό ‘Πειραιάς’, έξω ακριβώς από το Μέγαρο των ΗΣΑΠ, ο δρόμος είχε μετατοπιστει προς την θάλασσα, χρησιμοποιώντας έκταση που ανήκει στον Ο.Λ.Π. Παράλληλα, δεν λειτουργούσε η γνωστή πεζογέφυρα που συνέδεε το λιμάνι με τον σταθμό του ΗΣΑΠ, η οποία επίσης θα ανοίξει μαζί με το δρόμο.

Ο σταθμός ‘Πειραιάς’ της γραμμής 3 έμελλε να είναι ο πιο δύσκολος κατασκευαστικά σταθμός της επέκτασης της γραμμής 3 εξαιτίας της θέσης του δίπλα στη θάλασσα, ενώ το γεγονός ότι απαιτήθηκε επανασχεδιασμός του σταθμού οδήγησε σε σημαντική καθυστέρηση στα έργα και την τμηματική παράδοση της επέκτασης.

Μαζί με το δρόμο, στην παλιά τους όδευση θα επιστρέψουν και τα Τρόλεϊ και γι’ αυτό πριν από λίγες μέρες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικό Μετρό ενέκρινε τη σχετική δαπάνη προς την Ο.ΣΥ. Το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 387.079,20 ευρώ πλέον ΦΠΑ με την εταιρεία να εγκρίνει την άμεση καταβολή προκαταβολής ύψους 135.477,72 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α. ώστε να προχωρήσει η προμήθεια των απαραίτητων εξαρτημάτων – υλικών πρώτης προτεραιότητας για τα έργα που θα εκτελέσουν τα συνεργεία της Ο.ΣΥ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*