Φεύγουν από το Πεδίον του Άρεως αφετηρίες δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αττικής

Στο Νομισματοκοπείο θα μεταφερθεί τελικά η αφετηρία των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αττικής προς την ανατολική Αττική, αποχωρώντας οριστικά από το κέντρο της Αθήνας και το Πεδίον του Άρεως.

Ξεκινώντας από την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, στο σταθμό Νομισματοκοπείο του Μετρό μεταφέρονται οι αφετηρίες των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αττικής προς Ραφήνα – Νέα Μάκρη – Μαραθώνα – Γραμματικό – Σούλι – Αγία Μαρίνα – Σχοινιά και Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη – Λαύριο – Σούνιο (μεσογειακώς).

Στο Πεδίον του Άρεως όμως θα παραμείνουν προς το παρόν οι αφετηρίες για τις γραμμές Ωρωπού, Αγίων Αποστόλων και Σουνίου (μέσω παραλίας), ενώ οι γραμμές προς δυτική Αττική (Μέγαρα και Βίλια – Ερυθρές) θα συνεχίσουν να αναχωρούν από το Θησείο.

Η απόφαση για την μετακίνηση της αφετηρίας ελήφθη από την περιφέρεια Αττικής, η οποία πριν από τρεις μήνες είχε απορρίψει το σχέδιο για μεταφορά της αφετηρίας στο σταθμό Εθνική Άμυνα του Μετρό, κρίνοντας το χώρο ακατάλληλο. 

Η μεταφορά της αφετηρίας των γραμμών της ανατολικής Αττικής στο Νομισματοκοπείο είχε προβλεφθεί τουλάχιστον από το 2018 στο πλαίσιο της μεταφοράς των αφετηριών από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς σταθμούς του Μετρό και του Προαστιακού (Κηφισιά, Νομισματοκοπείο, Ελαιώνας, Ελληνικό και Κορωπί).

Και τροποποίηση δρομολογίων του ΟΑΣΑ

Προκειμένου να εξασφαλιστεί χώρος στάθμευσης για τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ στην αφετηρία του Νομισματοκοπείου, ο ΟΑΣΑ προχώρησε από το περασμένο Σαββατοκύριακο σε τροποποίηση των δρομολογίων δύο λεωφορειακών γραμμών. Συγκεκριμένα:

  • Η γραμμή 406 μετατράπηκε σε κυκλική με μετονομασία σε Πευκάκια – Στ. Δουκ. Πλακεντίας – Στ. Νομισματοκοπείο
  • Η γραμμή 407 μετατράπηκε σε κυκλική με μετονομασία σε Στ. Δουκ. Πλακεντίας – Ν. Ζωή – Στ. Νομισματοκοπείο 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*