Μία στάση λεωφορείου – δανειστική βιβλιοθήκη στην Άνδρο

Σε δανειστική βιβλιοθήκη μετατράπηκε μία παραδοσιακή νησιωτική στάση του τοπικού ΚΤΕΛ στην Άνδρο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους αναμένουν το λεωφορείο και όχι μόνο να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους και να δανειστούν ένα βιβλίο.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο Newsbeast η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαριάς Άνδρου, Ορσαλία Μανδαράκα η ιδέα για την ίδρυση της ανοικτής δανειστικής βιβλιοθήκης προέκυψε το καλοκαίρι του 2020.

«Όλα ξεκίνησαν ”στη σκιά” της πανδημίας και σε μια προσπάθεια να αναζητηθούν εναλλακτικές, δημιουργικές και ασφαλείς δράσεις για το κοινό που θα κρατούσαν τον σύλλογο σε επαφή με τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η συγκεκριμένη στάση λεωφορείου που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πλατεία του χωριού μας και πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα, αποτέλεσε για εμάς πηγή έμπνευσης.

Σκεφτήκαμε πως ένα σημείο αναμονής επιβατών του ΚΤΕΛ και σημείο συνάντησης των κατοίκων θα μπορούσε να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και να λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών» επισημαίνει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαριάς Άνδρου.»

Η στάση, διαθέτει βιβλία για όλες τις ηλικίες, ενώ το εσωτερικό της έχει διακοσμηθεί από τη νεότερη γενιά του χωριού. Οι επισκέπτες μπορούν να δανειστούν όποιο βιβλίο θέλουν αρκεί να το επιστρέψουν πίσω σε καλή κατάσταση, ή να δωρίσουν στη βιβλιοθήκη ένα δικό τους βιβλίο.

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε επίσης: 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*