Μετακίνηση της αφετηρίας του ΟΑΣΑ από το Σύνταγμα ζητούν τα τουριστικά γραφεία

Τη μετακίνηση της αφετηρίας της λεωφορεαικής γραμμή Express Χ95 του ΟΑΣΑ προς το Αεροδρόμιο από το Σύνταγμα στην οδό Σταδίου, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, ζητά η fedHATTA, η ομοσπονδία των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων.

Οι τουριστικοί πράκτορες σημειώνουν ότι εν όψει της ανάπλασης της Πλ. Συντάγματος  έχει προκύψει θέμα με τη χωροθέτηση όσον αφορά τα τουριστικά λεωφορεία και τα διώροφα λεωφορεία ανοιχτού τύπου αστικής περιήγησης:

Θεωρώντας ότι είναι καιρός να δοθούν λύσεις λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των δραστηριοτήτων και τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας και της εξυπηρέτησης της οργανωμένης τουριστικής κίνησης, πρόταση της FedHATTA, προς τον Δήμο Αθηναίων είναι να μεταφερθεί η αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής του ΟΑΣΑ «Χ95: Σύνταγμα – Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» στην Πλ. Κολοκοτρώνη και η Όθωνος να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του τουρισμού από τα τουριστικά λεωφορεία και τα λεωφορεία ανοιχτού τύπου αστικής περιήγησης. Με αυτό τον τρόπο και η συγκοινωνία εξυπηρετείται κανονικά και η τουριστική ροή στο Σύνταγμα θα ανταποκρίνεται στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που οφείλουμε να παρέχουμε στους επισκέπτες μας.

Όπως σημειώνεται, ο δήμος Αθηναίων έχει ενστερνιστεί το αίτημα των τουριστικών γραφείων και έχει αποστείλει ανάλογο αίτημα στον ΟΑΣΑ.

Η fedHATTA θεωρεί ότι η πρόταση για παραχώρηση της Όθωνος στον τουρισμό, θα αποσυμφορήσει το Σύνταγμα αφού η στάση για από-επιβίβαση και  διέλευση των τουριστικών λεωφορείων και των διώροφων θα γίνεται κυκλικά από την Οθωνος, λύνοντας παράλληλα το χρόνιο πρόβλημα της εξυπηρέτησης της οργανωμένης τουριστικής κίνησης στο κέντρο του ιστορικού τριγώνου της Αθήνας,  ώστε να πάψει να είναι παράβαση του ΚΟΚ η οποιαδήποτε εξυπηρέτηση των τουριστών.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*