Ακόμα πιο αραιά δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ αυτή την εβδομάδα

Σε ρυθμούς Αυγούστου μπαίνουν σιγά-σιγά οι συγκοινωνίες της Αθήνας με ακόμα πιο αραιά (προγραμματισμένα) δρομολόγια, ξεκινώντας από το Μετρό και το Τραμ αυτή την εβδομάδα. Σημειώνεται ότι συχνά οι επιβάτες παρατηρούν πως τα επίσημα δρομολόγια δεν τηρούνται, αφού τα πραγματικά είναι πάντα πιο αραιά, χωρίς κάποια εξήγηση από τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα επίσημα προγραμματισμένα δρομολόγια στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) την εβδομάδα από τη Δευτέρα 2 έως την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021, με τις επίσημες συχνότητες να φτάνουν τα 7,5′ μεταξύ 7:00-10:00 και 15:00-18:00 και τα 10,5′-15′ τις υπόλοιπες ώρες (τα Σαββατοκύριακα φτάνουν τα 12,5′-15′)

Στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, η επίσημη συχνότητα θα είναι ανά 7′ μεταξύ 6:30-22:00 και ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα φτάνει τα 10′ όλη τη μέρα.

Πιο αραιά δρομολόγια και στο Τραμ, με την επίσημη συχνότητα να φτάνει τα 25′ τις καθημερινές και τα 30′ τα Σαββατοκύριακα. Στο τμήμα Σύνταγμα-Μουσών η συχνότητα είναι ανέρχεται στο μισό αυτού του χρόνου.

Όσον αφορά τον Προαστιακό της Αθήνας, υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και μέχρι νεωτέρας, δεν πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια Λιόσια-Κορωπί (8 δρομολόγια τις καθημερινές). Οι σταθμοί στο τμήμα αυτό εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο και Άνω Λιόσια-Αεροδρόμιο.

Τέλος, στα Λεωφορεία και Τρόλεϊ, συνεχίζεται μέχρι νεωτέρας η εφαρμογή του προγράμματος δρομολογίων Θερινό Ι.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*