Επανήλθαν τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη

Ενημέρωση ώρα 15:15:

Οι τροποποιήσεις σε δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών που βρίσκονται σε ισχύ αυτή την ώρα:

  • Γραμμές 537 και 543Α, διακοπή λειτουργίας λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
  • Γραμμή 503, έως Γέφυρα Βαρυμπόμπης λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αυτή τη στιγμή ισχύει διακοπή κυλοφορίας:

  1. ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ Λ. ΚΥΜΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ.
  2. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ.
  3. ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ ΟΔΟ ΠΑΡΝΗΘΟΣ (ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΤΑΒΕΡΝΑ ΛΑΜΠΡΟΣ).
  4. Λ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  5. ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ Ν.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ.
  6. Λ. ΚΥΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΑΤΟΪΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ.

Ενημέρωση ώρα 14:05:

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυτή την ώρα ισχύει μονοδρόμηση στο τμήμα Αθήνα – Αφίδναι λόγω πτώσης τάσης και παρατηρούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια της γραμμής Αθήνα – Χαλκίδα του Προαστιακού


Ενημέρωση ώρα 13:00

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται στην επιτυχή εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης της ΣΤΑΣΥ εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ. Αναλυτικά:

Με απόλυτη τάξη και ασφάλεια εκκενώθηκε, χτες, η κατασκήνωση της ΣΤΑ.ΣΥ στη  Βαρυμπόμπη και τα παιδιά μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε υπαίθριο πάρκινγκ στο  σταθμό Ειρήνη της Γραμμής 1, όπου τα παρέλαβαν οι γονείς τους. 

Η εκκένωση της κατασκήνωσης στη διάρκεια της πύρινης απειλής έγινε με  φροντίδα των εργαζόμενων στην κατασκήνωση, σύμφωνα με τις οδηγίες των Αρχών  και τα υπάρχοντα σχέδια ασφαλείας της κατασκήνωσης. 

Η Διοίκηση του Σωματείου μας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει  δημόσια, τους υπεύθυνους λειτουργίας, τους εθελοντές – ομαδάρχες και όλους τους εργαζόμενους της κατασκήνωσης, για την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, που  επέδειξαν τις δύσκολες ώρες αλλά και τον επαγγελματισμό τους, χάρη στον οποίον  απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και με τάξη από το χώρο τα παιδιά, μέχρι την  παράδοσή τους στους γονείς τους- συναδέλφους μας. 

Παράλληλα, όμως, θέλουμε να εκφράσουμε την βαθύτατη λύπη μας για την  καταστροφή, που προκλήθηκε, από τη μεγάλη πυρκαγιά, στο φυσικό περιβάλλον  αλλά και στις ιδιωτικές περιουσίες. 

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε τους συναισθηματικούς δεσμούς, που υπάρχουν  ιδιαίτερα από τους εργαζόμενους στον π. ΗΣΑΠ (Γραμμή 1) για την παιδική  κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό» στη Βαρυμπόμπη, η οποία ως κατάκτηση των  εργαζόμενων λειτουργεί ανελλιπώς από το 1950 και έχει φιλοξενήσει πολλές γενιές  παιδιών εργαζόμενων, όπου δημιουργήθηκαν ακλόνητες φιλίες και θαυμάσιες  αναμνήσεις. 

Ακόμη οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους φρόντισαν ώστε να ληφθούν  πριν της έναρξη της λειτουργίας της κατασκήνωσης όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των πανέμορφων εγκαταστάσεων της, με αποτέλεσμα να προκληθούν περιορισμένες ζημιές . 

Σε κάθε περίπτωση θα διεκδικήσουμε από την Εταιρεία να κάνει ό,τι  χρειαστεί, ώστε η παιδική κατασκήνωση των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ να  συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά με τους ίδιους όρους μέχρι σήμερα. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

Για τη Διοίκηση 

 Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας  Λ. Κυριακίδης Γ. Κολαϊτης

Συγχαρητήρια επιστολή εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ:


Ενημέρωση ώρα 11:00

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η σταδιακή αποκατάσταση κυκλοφορίας στο τμήμα Αθήνα-Οινόη, καθώς και η έναρξη δρομολογίων του Προαστιακού μεταξύ Αθήνας-Χαλκίδας.


Ενημέρωση ώρα 10:25:

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεδομένων των συνθηκών από τη χθεσινή πυρκαγιά και προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της γραμμής, τα δρομολόγια 884 και 52 εκτελούνται από το πρωί με λεωφορεία μέχρι την Οινόη.


Ενημέρωση 4 Αυγούστου ώρα 8:00:

Τροποποιήσεις σε δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών που βρίσκονται σε ισχύ από σήμερα το πρωί λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη:

  • Διακοπή κυκλοφορίας στη γραμμή 537
  • Γραμμή 503, Έως Γέφυρα Βαρυμπόμπης λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
  • Γραμμή 509, κυκλοφορία ως στάση 8η Κρυονερίου
  • Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακής γραμμής 522 λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Νέα Κηφισιά. Στάσεις που παραλείπονται: ΠΟΤΑΜΟΥ, ΑΗΔΟΝΟΣ, ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ, ΑΧΑΪΑΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, JUMBO.
  • Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακής γραμμής 523 λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Νέα Κηφισιά. Στάσεις που παραλείπονται: ΠΥΛΟΥ, FARAN, ΚΗΦΙΣΟΥ.

Ενημέρωση ώρα 20:30:

Τροποποιήσεις σε δρομολόγια λεωφορείων λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη:

  • Διακοπή κυκλοφορίας στις γραμμές 503 και 537
  • Γραμμή 509, κυκλοφορία ως στάση 8η Κρυονερίου
  • Γραμμή 560, τροποποίηση διαδρομής λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη γέφυρα Εθν. Οδού, παραλείπονται οι στάσεις Γέφυρα, Τέρμα-Ν Ερυθραία
  • Γραμμή Β9, τροποποίηση διαδρομής λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Νέα Κηφισιά. Διαδρομή έως Χαρ. Τρικούπη και Ελαιών.
  • Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακών γραμμών 522, 523 λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Νέα Κηφισιά. Διαδρομή έως Πλ. Ελαιών.
  • Γραμμή 504, εκτός οδών Μ. Αλεξάνδρου, Ορφέως, Αντιόχου, λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στους Θρακομακεδόνες.

Ενημέρωση ώρα 19:00:

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό ως και το Αεροδρόμιο. Επίσης, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία του Τραμ ως το Σύνταγμα.


Ενημέρωση ώρα 18:30:

Τροποποιήσεις σε δρομολόγια λεωφορείων λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη:

  • Διακοπή κυκλοφορίας στις γραμμές 503 και 537
  • Γραμμή 509, κυκλοφορία ως στάση 8η Κρυονερίου
  • Γραμμή 560, τροποποίηση διαδρομής λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη γέφυρα Εθν. Οδού, παραλείπονται οι στάσεις Γέφυρα, Τέρμα-Ν Ερυθραία
  • Γραμμή Β9, τροποποίηση διαδρομής λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Νέα Κηφισιά. Διαδρομή έως Χαρ. Τρικούπη και Ελαιών.
  • Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακών γραμμών 522, 523 λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Νέα Κηφισιά. Διαδρομή έως Πλ. Ελαιών.

Ενημέρωση ώρα 17:30

Το Τραμ τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης λόγω πτώσεων τάσης στην ηλεκτροδότηση.


Ενημέρωση ώρα 17:25

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση παιδικής κατασκήνωσης «Χαρούμενο Χωριό» που φιλοξενείται σε χώρο της ΣΤ.ΑΣΥ. στη Βαρυμπόμπη. Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Στην εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης «Χαρούμενο Χωριό», που λειτουργεί σε χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ. στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, προχώρησε στις 3 το μεσημέρι η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.  Στην κατασκήνωση φιλοξενούνταν 64 παιδιά, 29 ομαδάρχες και 9 εργαζόμενοι.

Λεωφορεία παρέλαβαν τα παιδιά, τα οποία συντεταγμένα και υπό τη συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. κατέφθασαν σε χώρο στάθμευσης του σταθμού της Γραμμής 1 «Ειρήνη». Από εκεί οι γονείς, που είχαν ήδη ενημερωθεί, παραλαμβάνουν τα παιδιά τους. Η κατασκήνωση εκκενώθηκε και από τους εργαζόμενους, αλλά και ομαδάρχες, που είχαν παραμείνει εθελοντικά ως ομάδες πυρασφάλειας, με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Οι 102 συνολικά διαμένοντες στην κατασκήνωση είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ., την Π.Υ. και τους εργαζόμενους στην κατασκήνωση για την πολύτιμη συνδρομή τους στην επιτυχημένη έκβαση της επιχείρησης απομάκρυνσης των παιδιών.


Ενημέρωση ώρα 17:00:

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη, καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 56, 58 & 59 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Επίση δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα του Προαστιακού.


Ενημέρωση ώρα 16:50:

Τροποποιήσεις σε δρομολόγια λεωφορείων λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη:

  • Διακοπή κυκλοφορίας στις γραμμές 503 και 537
  • Γραμμή 509, κυκλοφορία ως στάση 8η Κρυονερίου
  • Γραμμή 560, τροποποίηση διαδρομής λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη γέφυρα Εθν. Οδού, παραλείπονται οι στάσεις Γέφυρα, Τέρμα-Ν Ερυθραία

Ενημέρωση ώρα 16:40:

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει για σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στα δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο και Πειραιάς – Κιάτο.


Διακόπηκαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Οινόη-Πειραιάς με εντολή πυροσβεστικής, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αυτή την ώρα καταγράφονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα δρομολόγια Χαλκίδας, του άξονα Αθήνας Θεσσαλονίκης και Αεροδρομίου, με τα δρομολόγια τερματίζουν στα Λιόσια.

Νωρίτερα, λόγω τεχνικών προβλημάτων διακόπηκαν τα δρομολόγια Μετρό και Προαστιακού μεταξύ των σταθμών Κορωπί και Αεροδρόμιο. Μέχρι αυτή την ώρα (16:30), έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία του Προαστιακού ως το Αεροδρόμιο, ενώ οι συρμοί του Μετρό φτάνουν ως το Κορωπί όπου γίνεται μετεπιβίβαση στον Προαστιακό.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*