ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Με καθυστερήσεις τα δρομολόγια των τρένων λόγω της κατάστασης του δικτύου

Vartan62/wikipedia.org

Ενημέρωση 12 Αυγούστου:

Σε πλήρη λειτουργία με ηλεκτροκίνηση σε όλο το μήκος της θα τεθεί η γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, ανακοίνωσε ο ΟΣΕ.

Ο οργανισμός αναφέρει πως οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας των πυρκαγιών στις περιοχές της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου – Αφιδνών ξεκίνησαν από την Κυριακή 8 Αυγούστου, μόλις αυτό επετράπη από την Πολιτική Προστασία.

Στη συνέχεια, από τη Δευτέρα 9 Αυγούστου δόθηκε στην κυκλοφορία η γραμμή ανόδου μεταξύ Αθήνας – Οινόης για ντιζελοκίνητα τρένα, ενώ μετά την αποκατάσταση των ζημιών σε ιστούς, κονσόλες, καλώδια ηλεκτροκίνησης και οπτικές ίνες της ηλεκτροκίνησης, από την Παρασκευή 13 Αυγούστου θα επενέλθει η πλήρης λειτουργία της γραμμής.


Αρχικό άρθρο:

Συγνώμη για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα δρομολόγια των τρένων κυρίως στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη αλλά και αλλού ζητά με ανακοίνωσή της προς το επιβατικό κοινό η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η εταιρεία αναφέρει ως αίτιο την κατάσταση του δικτύου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και τις εργασίες που πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του δικτύου από το διαχειριστή της υποδομής ΟΣΕ και έχουν ως συνέπεια να υπάρχουν τμήματα γραμμών με βραδυπορίες, μονοδρομήσεις, κλειστούς σταθμούς, κλειδιά που δεν λειτουργούν. κ.ά.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ζητά συγνώμη, καθώς και την κατανόηση του επιβατικού κοινού, για τις καθυστερήσεις  που παρατηρούνται σε ορισμένα δρομολόγια της, κυρίως στον άξονα  Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, καθώς επίσης και σε άλλα δρομολόγια του δικτύου, εξαιτίας της κατάστασης της σιδηροδρομικής υποδομής, η οποία επλήγη σοβαρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και των συνεχόμενων τεχνικών εργασιών που εκτελούνται σε πολλά σημεία επί των γραμμών το τελευταίο διάστημα.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών, παραμένουν σοβαρά προβλήματα στην υποδομή όπως, μη ηλεκτροδοτούμενα τμήματα του δικτύου, κλειδιά που δεν «γυρίζουν» εύκολα, κλειστοί σταθμοί, κ.α.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε ακολουθεί πιστά τις οδηγίες που της έχει επιβάλει ο διαχειριστής της υποδομής (Ο.Σ.Ε) για την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών της όπως, την υποχρεωτική μονοδρόμηση (μονή γραμμή) κυκλοφορίας σε τμήματα του δικτύου, βραδυπορίες (χαμηλές ταχύτητες), καθώς και τις αλλαγές μηχανών έλξης (από diesel σε ηλεκτράμαξα και το αντίστροφο), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγιά της.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε και το προσωπικό της καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, με κύριο μέλημα της την απόλυτη ασφάλεια του ταξιδιού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*