Πλάνα από τα δοκιμαστικά δρομολόγια του Μετρό Θεσσαλονίκης

Βίντεο με πλάνα από τα δοκιμαστικά δρομολόγια του Μετρό Θεσσαλονίκης δημοσιοποίησε στο facebook ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος. Τις τελευταίες εβδομάδες, συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν καθημερινά δοκιμαστικά δρομολόγια μεταξύ του αμαξοστασίου της Πυλαίας και του σταθμού Συντριβάνι. 

Σκοπός των δρομολογίων αυτών είναι να ελεγχθούν όλα τα συστήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Μετρό και πρώτα από όλα το σύστημα αυτόματης λειτουργίας με τη χρήση του οποίου ο συρμός πρέπει να σταθμεύει με ακρίβεια χιλιοστού σε κάθε σταθμό ώστε στη συνέχεια να ανοίγουν και οι θύρες που βρίσκονται στις άκρες της αποβάθρας. 

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ταχιάου, τα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 18 μήνες. Για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο και θα αποδοθεί ολοκληρωμένο στους πολίτες, είπε ότι ο στόχος μετατίθεται από την άνοιξη προς τα τέλη του 2023, λόγω των προσφυγών, ενώ ανακοίνωσε πως σταδιακά το επόμενο διάστημα θα απομακρύνονται από την πόλη όλες οι λαμαρίνες.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ο οποίος δήλωσε από τη ΔΕΘ πως «δεν αλλάζουμε τη δέσμευση μας να παραδώσουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης μέσα στο 2023». Τόνισε δε, πως παρά τις καθυστερήσεις από τις προσφυγές στη δικαιοσύνη, δεν αλλάζει ο σχεδιασμός και πως «η πόλη μπορεί να έχει και αρχαία και σύγχρονο μετρό, αλλά πρέπει να αφήσουμε τη μιζέρια και τον διχασμό».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*