Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Δύο τεστ την εβδομάδα για τους μη εμβολιασμένους: Τα νέα μέτρα για τους εργαζόμενους στις μεταφορές

Share

    Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διευκρινίζει ποια μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου για τους εργαζόμενους στις μεταφορές. Συγκεκριμένα, όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο διαγωνστικά τεστ την εβδομάδα (PCR ή rapid test) με δικά τους έξοδα:

    Από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 θεσπίζονται επιπλέον έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Με τα νέα μέτρα είναι υποχρεωτική η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο (2) φορές την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα των μεταφορών, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες – υπό την έννοια των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως της ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400 (ΦΕΚ: Τεύχος B’ 4206/12.09.2021), οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, – με   τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο Π.Δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα