543 χιλιόμετρα με μία φόρτιση!

Ένα νέο ρεκόρ απόστασης με μία μόνο φόρτιση πέτυχε το ηλεκτρικό λεωφορείο E-WAY της Iveco: 543 χιλιόμετρα μέσα σε 48 ώρες. Το ρεκόρ επιτεύχθη από την Γερμανική εταιρεία μεταφορών Verkerhrsbetriebe Bachstein στην Κάτω Σαξωνία ενώ πιστοποιήθηκε από την TÜV Nord.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της απόστασης, το λεωφορείο θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα αστικό δρομολόγιο στην Αθήνα, στη συνέχεια να πάρει το δρόμο μέχρι τη Θεσσαλονίκη και να πραγματοποιήσει και εκεί ένα δρομολόγιο, χωρίς καμία ενδιάμεση φόρτιση.

Το ρεκόρ που επιτεύχθη κατά τη διάρκεια δύο ημερών τον περασμένο Ιούλιο, έγινε με το λεωφορείο να κινείται σε κανονικές συνθήκες μέσα στην πόλη του Μπράουνσβαϊγκ, πραγματοποιώντας αστικά και σχολικά δρομολόγια μεταξύ 5:30 – 16:00 για δύο συνεχόμενες μέρες. Στο τέλος της δεύτερης μέρας, στη δέσμη μπαταριών χωρητικότητας 335 kWh είχε απομείνει ένα 3%, με το λεωφορείο να έχει καλύψει 543 χιλιόμετρα. Η μέση κατανάλωση ανά χιλιόμετρο υπολογίστηκε σε 0,61 kWh.

Σύμφωνα με τον Brand Leader της Iveco Bus, η προηγούμενη καλύτερη επίδοση με μία φόρτιση ήταν 527 χιλιόμετρα αλλά είχε επιτευχθεί σε δοκιμαστική πίστα, σημειώνοντας ότι αυτό δείχνει πως οι δυνατότητες του Iveco Bus E-Way είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Πηγή: sustainable-bus.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*