Σε θέση μάχης οι συνδικαλιστές στις συγκοινωνίες, απορρίπτουν το μέτρο των υποχρεωτικών τεστ για τους ανεμβολίαστους

Άργος/wikimedia.org

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι συνδικαλιστές στις συγκοινωνίες της Αθήνας με αφορμή τα νέα μέτρα που προβλέπουν διπλά rapid τεστ κάθε βδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στις μεταφορές με δικά τους έξοδα.

Με χτεσινοβραδινή του ανακοίνωση, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εκφράζει με ιδιαίτερα συγκρουσιακό τόνο την απόρριψη ουσιαστικά του μέτρου αυτού χαρακτηρίζοντάς το ως ‘ρατσιστικό’ και δηλώνοντας πως δεν θα γίνει δεκτή καμία διαθεσημότητα ή απόλυση ανεμβολίαστου εργαζόμενου που δεν θα προχωρήσει σε έλεγχο, όπως οφείλει πλέον το σύνολο των ανεμβολίαστων εργαζόμενων της χώρας.

Είχε προηγηθεί πριν από λίγες μέρες ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ με την οποία εξέφραζαν -σε πιο ήπιους τόνους- την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ζητώντας δωρεάν τεστ για το σύνολο του προσωπικού ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:

Σήμερα στις 13/9, με δελτίο τύπου κάτω από τον ψευδεπίγραφο και προκλητικό τίτλο ̈μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στον τομέα Μεταφορών ̈ το Υπουργείο Μεταφορών υποχρεώνει τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους σε δύο υποχρεωτικά τεστ ανίχνευσης κορονοιού σε ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό με δική τους δαπάνη.

Ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας γνωρίζει ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει αυτή την Κυβέρνηση και το Υπουργείο της είναι η προστασία των εργαζόμενων και των κατοίκων της. Αυτοί που έκλεισαν δεκάδες δημόσια νοσοκομεία, που διέλυσαν με τους νόμους τους κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, αυτοί που παρέδωσαν τα επικουρικά ταμεία στους ιδιώτες, αυτοί που με δική τους ευθύνη κατέκαψαν την μισή Ελλάδα, αυτοί που δεν δίστασαν να απολύσουν υγειονομικούς την ώρα που η πανδημία θερίζει τον πληθυσμό δεν δικαιούνται να μιλάνε για προστασία.

Εκβιάζουν τους εργαζόμενους με το εξαντλητικό μέτρο της ανάληψης της δαπάνης των τεστ αποσκοπώντας για άλλη μια φορά στην ενοχοποίηση του πληθυσμού επικαλούμενοι την προσωπική ευθύνη. Σπέρνουν την διχόνοια σε ένα λαό που χρόνια έχει υποστεί τις συνέπειες των ολέθριων πολιτικών τους, που τις πλήρωσε και συνεχίζει να τις πληρώνει με ανεργία και πείνα. Κρύβονται πίσω από την προσωπική ευθύνη για να γλιτώσουν την δίκαιη οργή και αγανάκτησή του. Κρύβουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την διάλυση της δημόσιας υγείας και την ανικανότητά τους να πάρουν έστω ένα μέτρο ουσιαστικής πρόληψης. Προπάντων κρύβουν τις πραγματικές τους προθέσεις που είναι να προσφέρουν κέρδη στους ιδιώτες και τελικά το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα διαχωρισμό και ρατσιστικό μέτρο ενάντια στους εργαζόμενους. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να εργαστεί κανένας χωρίς να πληρωθεί όπως ονειρεύονται. Και εννοείται ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα για να δοθεί έργο στους φίλους τους εργολάβους.

Αναφορικά με τις απειλές σας, περί αναστολών στους εργαζόμενους, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ουσιαστικά δεν στρέφονται προς τους εργαζόμενους, άλλα προς ολόκληρη την κοινωνία, γιατί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα αφήσετε χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς, ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής με δική σας εύθηνη.

Καλούμε Κυβέρνηση και Υπουργείο να πάρουν πίσω τα μέτρα ̈προστασίας ̈ όσο προλαβαίνουν.
.

ΓΙΑ ΤΟ ∆.Σ. ΤΟΥ ΣΕΛΜΑ
O Πρόεδρος                               Ο Γ. Γραμματέας
Σπύρος Ρεβύθης                       ∆ημήτρης Γερογιάννης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*