Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Υπογειοποίηση σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια: Προς νέα συμπληρωματική σύμβαση λόγω καθυστερήσεων

Share

    Νέα συμπληρωματική σύμβαση η οποία θα ανεβάσει το συνολικό κόστος του έργου αναμένεται να υπογραφεί για το έργο της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στο τμήμα Σταθμός Λαρίσης – Τρεις Γέφυρες το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα του capital.gr, με τη συμπληρωματική σύμβαση η οποία έχει πάρει την έγκριση από τα κοινοτικά όργανα και οδεύει προς τη Βουλή θα αντιμετωπιστούν οι απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν λόγω των καθυστερήσεων που προκάλεσε τόσο η πανδημία όσο και η τροποποίηση της αρχικής έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων. 

    Η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης κόστους 15 εκατ. ευρώ είχε προαναγγελθεί από την ΕΡΓΟΣΕ πριν από περίπου ένα χρόνο. 

    Το έργο της κατασκευής τετραπλού υπόγειου σιδηροδρομικού διαδρόμου δημοπρατήθηκε το 2018 με ανάδοχο την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ INTRAKAT – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ, με προϋπολογισμό προσφοράς 66.580.539,74 ευρώ (αν και ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού ήταν 122 εκατ. ευρώ). Οι εργασίες ξεκίνησαν το 2019 με στόχο την ολοκλήρωσή του το 2023. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό το Νοέμβριο του 2020 από ενημέρωση της ΕΡΓΟΣΕ σε κατοίκους της περιοχής, είχε ήδη συγκεντρωθεί ένα έτος καθυστερήσεων λόγω μη παραχώρησης της δυτικής γραμμής από τον ΟΣΕ για αποξήλωση.

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σήμερα οι εργασίες εκτελούνται από την κοινοπραξία με δύο βάρδιες καθημερινά, με στόχο την παράδοση των δύο από τις 4 υπόγειες γραμμές (μία ανά κατεύθυνση) το 2024. Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσουν οι εργασίες κάτω από τις γραμμές που χρησιμοποιούνται σήμερα. 

    Ο βαθμός δυσκολίας του έργου είναι αυξημένος δεδομένου ότι οι εργασιές γίνονται δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές που βρίσκονται σε λειτουργία και του ότι ο υπόγειος διάδρομος θα διέρχεται σε κοντινή απόσταση από τη σήραγγα της γραμμής 2 του Μετρό και από αγωγό της ΕΥΔΑΠ. 

     

 
 

Διαβάστε Περισσότερα