Εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας «ζωντανεύει» στάσεις λεωφορείων

Από το Σάββατο 25 Οκτωβρίου και για 15 ημέρες όσοι βρεθούν μπροστά σε 21 στάσεις λεωφορείων της πρωτεύουσας, από το Παγκράτι μέχρι την Καλλιθέα και από την Κυψέλη μέχρι το Ελληνικό, θα μπορούν να  κατεβάσουν δωρεάν στα κινητά τους την σατιρική εφαρμογή της Ελλάδας Στασινόγλου «stasis hellas» και να μπουν κυριολεκτικά μέσα σε μια νέα πραγματικότητα.

Το app «stasis hellas» χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Eπαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) η οποία επιτρέπει στους θεατές να γίνουν κυριολεκτικά μέρος μιας νέας εμπειρίας, όπου συνδυάζεται το πραγματικό με το εικονικό.

Σκανάροντας τον κωδικό QR που αναγράφεται στην αναρτημένη στις στάσεις αφίσα «stasis hellas», οι θεατές θα μπορούν να δουν μέσα από οθόνες android & iphone να ξετυλίγεται μπροστά τους ένα τρισδιάστατο έργο τέχνης, να λάβουν μέρος σε αυτό, και στη συνέχεια να το βιντεοσκοπήσουν και να το κάνουν share.

Σχεδιασμένο ως μια πλατφόρμα δημόσιας παρέμβασης για ελεύθερη και δημιουργική χρήση από τον καθένα μας, το δίγλωσσο «stasis hellas» ξεπερνά τα όρια χώρου και χρόνου ενώ προσφέρει την δυνατότητα εισόδου και διάδρασης μέσα σε μια νέα διάσταση, με φόντο και παλέτα τη σύγχρονη πόλη.

Η Ελλάδα Στασινόγλου έφτιαξε την πρωτότυπη διαδραστική εφαρμογή «stasis hellas» για να σατιρίσει τις αξίες, τις συμπεριφορές και τα σύνδρομα της ελληνικής φυλής. Ένα επίκαιρο ψυχογράφημα όπου θίγονται η ελληνική ψύχωση με τη διχόνοια, η υστερία της γραφειοκρατίας, η θέση της γυναίκας, το προσφυγικό, η σχέση Ελλάδα-Ευρώπη, εξουσία-εξοπλισμοί, Νεοέλληνας και μίντια.

Για περισσότερα στη σελίδα www.stasishellas.gr και στα σόσιαλ μίντια κανάλια stasis hellas.

Η Ελλάδα Στασινόγλου γεννήθηκε στο Mόντρεαλ και φοίτησε σε ελληνόφωνα και αλλόφωνα σχολεία σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Αφηγείται ιστορίες συνδυάζοντας με οργανικό τρόπο, το φυσικό με το εικονικό, το ιδιωτικό με το δημόσιo. Το «stasis hellas» είναι το πρώτο έργο της με θέμα τα πάτρια εδάφη των γονέων της.

Πηγή: naftemporiki.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*