Οι ειδήσεις της Παρασκευής: πιάσαμε πάτο;

Κάθε Παρασκευή, μεταφέρουμε ειδήσεις που πέρασαν «στα ψιλά» και σχολιάζουμε την επικαιρότητα γύρω από τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και παντού. Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Athens Transport με όλες τις ειδήσεις της εβδομάδας στο email σας, εγγραφείτε εδώ

Οι εικόνες κατάρρευσης του κρατικού μηχανισμού, με ελλιπείς υποδομές και μηδενικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των κάποτε-ακραίων-αλλά-σήμερα-αναμενόμενων καιρικών φαινομένων, σίγουρα θλίβουν και εξοργίζουν πολλούς, αλλά πλέον δεν ξαφνιάζουν κανέναν πολίτη.

Οι συγκοινωνίες της Αθήνας χτες προσπάθησαν να λειτουργήσουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αποκλειστικά και μόνο με την επιστράτευση του φιλότιμου των εργαζόμενων σε αυτές.

Όταν βέβαια έχουμε και εικόνες με λεωφορεία να μετατρέπονται σε υποβρύχια, καλυμμένα από νερό, ευτυχώς με τους επιβάτες και τον οδηγό να απεγκλωβίζονται εγκαίρως, εννοείται ότι θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το τι πήγε στραβά. Για ποιο λόγο το λεωφορείο επιχείρησε να περάσει κάτω από την διάβαση του Δέλτα Φαλήρου και για ποιο λόγο γενικά διέρχονται λεωφορεία από ένα τόσο επικίνδυνο σημείο;

Κρατάμε επίσης και το γεγονός ότι ένα από τα τμήματα του Τραμ που έκλεισαν για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ήταν το πλέον καινούριο, αυτού του Φαληρικού Όρμου όπου εδώ και χρόνια βρίσκονται και σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Αττικής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα έργα αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Αν αναλογιστεί κανείς πόσα εκατομμύρια (ή μάλλον δισεκατομμύρια) ευρώ έχουν δαπανηθεί τις τελευταίες δεκαετίες για οδικά έργα στο Φάληρο, τι συμπέρασμα να βγάλουμε βλέποντας ότι τίποτα δεν αποτρέπει τις πλημμύρες εκεί;

Η ΣΤΑΣΥ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φρόντισαν χτες να ενημερώσουν εμάς και το επιβατικό κοινό για τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν στα δίκτυά τους. Το ίδιο δυστυχώς δεν συνέβη με τον ΟΑΣΑ που απλά ανέβασε μία ανακοίνωση στις έξυπνες στάσεις και στην εφαρμογή της τηλεματικής περί προβλημάτων σε δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών [ανέβασε επίσης την βραδινή ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για τη διακοπή λειτουργίας του Τραμ]. Το ότι ο όγκος των πληροφοριών είναι πολύ μεγάλος δεν αποτελεί στις μέρες μας επαρκή δικαιολογία.

Σε μία «κανονική» χώρα, γιατί φυσικές καταστροφές συμβαίνουν παντού, όλοι οι φορείς, συμπεριλαμβανομένων των αστικών συγκοινωνιών θα προσπαθούσαν να βγάλουν κάποια συμπεράσματα, να δουν τι πήγε στραβά και τι μπορούν να βελτιώσουν την επόμενη φορά. Πόσο τραγικό είναι ότι κανείς στον τόπο μας δεν αναμένει να συμβεί κάτι ανάλογο;


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας

Φοιτητική συγκοινωνία: Από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα δρομολόγια της Φοιτητικής Γραμμής του δήμου Ηλιούπολης προς την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη. Πληροφορίες για δρομολόγια και αιτήσεις. Φοιτητική συγκοινωνία και στο δήμο Ηρακλείου από τις 13 Οκτωβρίου. Στο δήμο Πεντέλης τα δρομολόγια των λεωφορείων προς Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη ξεκινούν από τις 19 Οκτωβρίου.

Συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση ΠΑ.ΠΕΙ.: Ερώτηση στην Βουλή προς τον υπουργό ΥΠΟ.ΜΕ κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτριος Μαρκόπουλος με θέμα στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νέου κτηρίου του Πανεπιστημίου  Πειραιά στη Νίκαια (πρώην «Σπίτι της Άρσης Βαρών») και συγκεκριμένα τη σύνδεσή του με λεωφορειακή γραμμή με το κέντρο του Πειραιά, αφού σύντομα θα ανοίξει για να υποδεχθεί φοιτητές.

Και έλλειψη σταθμαρχών: Ερώτηση προς τον υπουργό ΥΠΟ.ΜΕ. κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα την έλλειψη σταθμαρχών στα μέσα της ΣΤΑ.ΣΥ. (Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ) ζητώντας να μετατεθούν στελέχη της εταιρείας σε αυτές τις θέσεις.

Επιχορήγηση συγκοινωνιών: Σημαντικά ποσά έλαβαν οι συγκοινωνίες της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αναλυτικά, καταβλήθηκε η τακτική επιχορήγηση στον όμιλο ΟΑΣΑ για την Ο.ΣΥ. Α.Ε. ύψους 8.666.633,33 ευρώ για τον μήνα Οκτώβριο (Ι’ δόση) έτους 2021, καθώς και ποσό ύψους 1.833.333,33 ευρώ για την ΣΤΑ.ΣΥ. Μ.Α.Ε., για τον ίδιο λόγο. Επίσης, έγινε δέσμευση πίστωση ύψους 1.363.045 ευρώ για επιχορήγηση της εταιρείας Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε. για την κάλυψη δαπανών της Ο.Σ.Υ. Α.Ε., που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, κατά το χρονικό διάστημα: Φεβρουάριος – Μάιος 2021. Τέλος, εγκρίθηκε η καταβολή επιχορήγησης ποσού 2.045.103,80 ευρώ με ΦΠΑ προς τον ΟΑΣΑ για την αποζημίωση στην Κ.Τ.Ε.Λ. Αττικής Α.Ε. και στις 3 υπομισθώτριες Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., μηνός Οκτωβρίου 2021.


Ο γύρος του κόσμου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην Ελλάδα…

…και στον κόσμο


Από τη Διαύγεια

  • Διαγραφή από τη δύναμη του προσωπικού 7 εργαζόμενων λόγω μετάταξης.

  • Ανάθεση της σύμβασης «Παροχή υπηρεσιών δημοσίευσης των πάσης φύσεως ανακοινώσεων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. στον Τύπο», συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 18.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. για διάρκεια 2 ετών, µε προσφερόμενη έκπτωση 42,35% επί των εκάστοτε ισχυουσών τιμών των επίσημων θεωρημένων από την εφορία και σε ισχύ τιμοκαταλόγων δημοσιεύσεων των εφημερίδων και λοιπών εντύπων.
  • Απευθείας ανάθεση ύψους 3.000 ευρώ για την προβολή του έργου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. στο “3ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβάλλοντος – EuroEnGeo 2020”

Οι μεταβολές των δρομολογίων των μέσων δημοσιεύονται πλέον στο Athens Transport κάθε Σάββατο, σε ξεχωριστό άρθρο, προκειμένου να περιλαμβάνονται και οι ανακοινώσεις του ΟΑΣΑ για το Σαββατοκύριακο οι οποίες συνήθως βγαίνουν το απόγευμα της Παρασκευής ή και μετά τα μεσάνυχτα μέσω της τηλεματικής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*