Καταγγελία γυναίκας ΑμεΑ για άρνηση εξυπηρέτησης από οδηγό λεωφορείου

Σε καταγγελία σε βάρος ενός οδηγού αστικού λεωφορείου προχώρησε χθες μία γυναίκα ΑμΕΑ, καθώς υποστηρίζει ότι δεν άνοιγε τη βοηθητική ράμπα του οχήματος, για να επιβιβαστεί στο όχημα παρά το γεγονός ότι τον παρακαλούσε επανειλημμένως.

Η καταγγέλλουσα περιγράφει το περιστατικό στο δελτίο ειδήσεων του Star«Τον παρακάλεσα επανειλημμένως να ανοίξει την ράμπα. Ήρθαν δύο άτομα να με ανεβάσουν πάνω, αλλά δεν είμαι πακέτο για να με μεταφέρουν. Δεν άνοιγε την ράμπα. Από εκεί και πέρα, σηκώθηκε και έφυγε», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως: «Έχουμε και εμείς δικαιώματα». Συπλήρωσε μάλιστα πως της έχουν τύχει αντίστοιχα περιστατικά και κατά το παρελθόν.

Ο οδηγός από τη πλευρά του υποστήριξε πως πρόκειται για παρεξήγηση: “Έγινε παρεξήγηση. Νόμιζα ότι δεν θα μπει μέσα. Δεν μπορούσα να την ανοίξω την ράμπα. Ο λόγος ότι δεν ήμουν κοντά στο πεζοδρόμιο. Προσπάθησα, έκανα μανούβρες, έχω και μάρτυρες και νόμιζα κάποια στιγμή, είπαν τα παιδιά να την ανεβάσουν και έγινε παρεξήγηση. Νόμιζα δεν θέλει να μπει” είπε χαρακτηριστικά στο ίδιο κανάλι.

Οι αστυνομικοί πήγαν στον σταθμό της Αττικής και ενημερώθηκαν για το περιστατικό. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν και οι δύο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να δώσουν εξηγήσεις για όσα συνέβησαν.

Πηγή: protothema.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*