ΣΥΡΙΖΑ: Κόβουν τη δωρεάν μετακίνηση στις συγκοινωνίες της Αθήνας για τους άνεργους από την περιφέρεια

Την κυβέρνηση και την ΣΤΑΣΥ καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση σύμφωνα με την οποία δωρεάν κόμιστρο για μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δικαιούνται μόνο όσοι άνεργοι είναι μόνιμοι κάτοικοι Αττικής.

Η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκεται σε ισχύ από το Δεκέμβριο του 2020 ύστερα από υπογραφή σχετικής ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών – Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών και Μεταφορών για τον καθορισμό των ανέργων ως δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ για τα έτη 2020 και 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση εκείνη, που είχε προκαλέσει και πάλι την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, η δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα του ΟΑΣΑ (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ) παρέχεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιφέρειας της Αττικής (πλην της περιφερειακής ενότητας Νήσων), ενώ αντίστοιχα η δωρεάν μετακίνηση στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο τα τελευταία χρόνια ισχύει και για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

Η ανακοίνωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Παππά και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη:

«Τέλος έβαλε η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε), μαζί με την Κυβέρνηση της Ν.Δ., στη δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ από την περιφέρεια, ενώ το προνόμιο διατηρούν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών.

Αυτό απλά σημαίνει, ότι άνεργοι, που πρέπει να έρθουν στην Αθήνα από άλλα μέρη της Ελλάδας είτε για δουλειά είτε κυρίως για θέματα υγείας, στα νοσοκομεία κυρίως της πόλης, να μην έχουν τη δυνατότητα της δωρεάν μετακίνησης.

Για να έχει δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ της Αθήνας, θα πρέπει ο άνεργος να αλλάξει την εγγραφή του, από τον ΟΑΕΔ της περιοχής του στον ΟΑΕΔ της Αθήνας, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχει έναν λογαριασμό μόνιμης κατοικίας στο όνομα του, πράγμα σχεδόν αδύνατο. Δηλαδή φαύλος κύκλος!

Δεν υπάρχει πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης, που να μην δείχνει την αναλγησία της απέναντι στους περισσότερο αδύναμους συμπολίτες».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*