Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ για τους «μυστικούς επιβάτες» στα ΜΜΜ

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανάθεση από τον ΟΑΣΑ πραγματοποίησης έρευνας μυστικού επιβάτη στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης κατηγορούν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών πως εκμεταλλεύονται “για μια ακόμα φορά την πανδημία για να κάνουν «δουλειές» με ιδιώτες”, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση απαξιώνει τις συγκοινωνίες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τέλος την εξασφάλιση υγειονομικά ασφαλών συνθηκών μετακίνησης και εργασίας για επιβάτες και εργαζομένους στα ΜΜΜ και την πρόσληψη οδηγών, τεχνικών και άλλου προσωπικού, με διαφανείς διαδικασίες, για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών και τον έλεγχο των υπηρεσιών τους.

Σημειώνεται πάντως ότι παρόμοια έρευνα τύπου μυστικού επιβάτη είχε πραγματοποιήσει και η τότε δημόσια ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η δήλωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ:

Τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαξιώνει συστηματικά τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες εν μέσω πανδημίας, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους.

Μισθώνει ακατάλληλα λεωφορεία και προχώρα σε αδιαφανείς συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ, ενώ έχει ακυρώσει τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για 750 νέα λεωφορεία.

Προχώρα σε βροχή απευθείας αναθέσεων, όπως η αγορά γαντιών για τον ΟΣΥ από επιπλάδικο στις Σέρρες.

Θεωρεί πως το επίπεδο του συγκοινωνιακού έργου θα αναβαθμιστεί με την πρόσληψη «Μυστικών Επιβατών» από ιδιωτική εταιρεία, εκ μέρους του ΟΑΣΑ.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής εκμεταλλεύεται για μια ακόμα φορά την πανδημία για να κάνουν «δουλειές».

Τους καλούμε:

  • Να εξασφαλίσουν υγειονομικά ασφαλείς συνθήκες μετακίνησης και εργασίας για επιβάτες και εργαζομένους στα ΜΜΜ.
  • Να προσλάβουν οδηγούς, τεχνικούς και άλλο προσωπικό, με διαφανείς διαδικασίες, για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών και τον έλεγχο των υπηρεσιών τους.

Το μόνο «μυστικό» που κρατούν είναι το σχέδιο για την προστασία της δημόσιας Υγείας και την αναβάθμιση των ΜΜΜ.

Όλα τα άλλα είναι φανερά, ολοφάνερα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*