Αυτή την εβδομάδα οι αποφάσεις για τη διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αυτή την εβδομάδα θα συζητήσει η επιτροπή των ειδικών το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης διπλής μάσκας για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως έκανε γνωστό ο ο ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογεώργης, υπάρχουν σκέψεις για να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου στους άνω των 65 ετών καθώς και η χρήση διπλής μάσκας για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Αναφερόμενος στους χώρους που παρατηρείται συνωστισμός, και απαντώντας στο κατά πόσο υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω μέτρα σε αυτούς, ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι «στα ΜΜΜ, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση είχε καταβάλει σημαντική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να λειτουργήσουν καλύτερα».

«Σε κάθε περίπτωση για τα ΜΜΜ, υπάρχουν σκέψεις να υπάρχει η χρήση διπλής μάσκας», είπε, τονίζοντας ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. «Για τα ΜΜΜ, η σκέψη για τη διπλή μάσκα είναι στην επιτροπή των ειδικών και θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα», γνωστοποίησε.

Σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είχε συζητηθεί και με αφορμή την επιστροφή του μέτρου του δακτυλίου προ ολίγων εβδομάδων, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια σχετική απόφαση.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*