Ανησυχία για τις ληστείες οδηγών λεωφορείων και άλλα περιστατικά παραβατικότητας

Επιστολή προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τα οικεία αστυνομικά τμήματα απέστειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά ληστειών υπό την απειλή όπλου με θύματα οδηγούς λεωφορείων στις περιοχές του Βύρωνα και του Υμηττού αλλά και περιστατικά παραβατικότητας στην περιοχή των Αχαρνών.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου στην αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής 214 Ζωοδόχος Πηγή – Ακαδημίας στον Βύρωνα όταν άγνωστος λήστεψε τον οδηγό του λεωφορείου τη στιγμή που αυτό ανέμενε στην αφετηρία.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη λίγες μέρες αργότερα, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στην λεωφορειακή γραμμή 211 Μεταμόρφωση – Ακαδημία στην αφετηρία της πλατείας Ελευθέρας Κύπρου, αυτή τη φορά στις 7:40 το πρωί, όταν άγνωστο υπό την απειλή όπλου λήστεψε τον οδηγό του λεωφορείου.

Μέσω της επιστολής του, το σωματείο ζητά από τις αστυνομικές αρχές να μεριμνήσουν για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των οδηγών, σημειώνοντας:

«Τα δύο πρόσφατα περιστατικά, σε εργαζόμενους οδηγούς μας που έπεσαν ΘΥΜΑΤΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ και ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΟΠΛΟ, αποδυκνείουν ότι όχι μόνο εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά τόσο επικίνδυνες που μπορεί, -ενδεχομένως-, να τους στοιχήσουν ακόμα και τη ζωή τους. Η κατάσταση δυστυχώς εκτραχηλίστηκε. Και στο παρελθόν, έχουμε πολλές φορές τονίσει ότι οι συνάδελφοί μας αλλά και οι επιβάτες σε πολλές περιοχές διατρέχουν σοβαρότατο κίνδυνο λόγω επιθέσεων, έχουμε αιτηθεί αστυνόμευση και μέτρα για τη διασφάλιση της ακεραιότητάς τους.

Επιστολή εστάλη και στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών με αφορμή περιστατικά παραβατικότητας στην περιοχή. Όπως αναφέρεται συμβαίνουν συχνά περιστατικά κατά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής με το σωματείο να ζητά την αστυνόμευση της περιοχής όπου διέρχονται λεωφορεία της λεωφορειακής γραμμής Α10, με κατεύθυνση από Σταθμό Λαρίσης προς Μενίδι.

Αναφέρεται και συγκεκριμένο πρόσφατο συμβάν κατά το οποίο ομάδα ατόμων άνοιξε το καπό του κινητήρα και ακινητοποίησε το λεωφορείο σπάζωντας το μπουτόν έκτακτης ανάγκης:

Tην 05/11/2021, περίπου στις 20:30 στην προαναφερόμενη διασταύρωση, ενώ το λεωφορείο κινούνταν με μειωμένη ταχύτητα, έχοντας παράλληλα εντός και επιβατικό κοινό, ολιγομελής ομάδα ατόμων σήκωσαν το «καπό» του κινητήρα και έσπασαν το «μπουτόν» έκτακτης ανάγκης. Όπως καταλαβαίνετε το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε στη μέση του δρόμου και ο συνάδελφός μας αμέσως, προέβη σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες με κύριο μέλημά του φυσικά την προστασία της ασφάλειας του επιβατικού κοινού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*