Νέος σταθμός του Προαστιακού στο Κρυονέρι αλλά με τι δρομολόγια;

Την δρομολόγηση του έργου της κατασκευής σταθμού του Προαστιακού στο Κρυονέρι χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο δήμος Διονύσου. Όπως αναφέρεται, «το έργο βρίσκεται στην τελική του ευθεία, δεδομένου ότι ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες μελέτες από την ΕΡΓΟΣΕ ενώ εγκρίθηκε παράλληλα στις 18/10 η έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, γεγονός που εξασφαλίζει την ένταξη του έργου και τη χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.»

Πλέον αναμένεται η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ από την ΕΡΓΟΣΕ τους πρώτους μήνες του 2022 (σύμφωνα με την εταιρεία τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα) και η δημοπράτησή του το 2023 ώστε να ολοκληρωθεί το 2025.

Ο νέος σταθμός θα βρίσκεται ανάμεσα στους σταθμούς της Δεκέλειας και του Αγίου Στεφάνου ώστε να εξυπηρετεί την κοινότητα του Κρυονερίου και θα εξυπηρετείται από τα δρομολόγια της γραμμής του Προαστιακού προς την Χαλκίδα.

Μπορεί η κατασκευή του συγκεκριμένου σταθμού να είναι μία εκκρεμότητα πολλών ετών για τους κατοίκους της περιοχής, ωστόσο οι επιβάτες της συγκεκριμένης γραμμής του Προαστιακού εδώ και χρόνια παραπονούνται για τα μειωμένα δρομολόγια και τις ελλιπείς υποδομές. Με δρομολόγια που διέρχονται ανά 1 με δύο ώρες, η συγκεκριμένη γραμμή φαίνεται ότι αποτελεί δεύτερη σκέψη για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εδώ και πολλά χρόνια.

Μέρος της ευθύνης φέρει και ο ΟΑΣΑ και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αφού διατηρούν ανεξήγητα σταθμούς όπως ο Άγιος Στέφανος, η Δεκέλεια και οι Αφίδνες έξω από το αστικό τμήμα του Προαστιακού, τη στιγμή που εντός αυτού βρίσκονται σταθμοί όπως ο Ασπρόπυργος, η Μαγούλα και το Κορωπί, ενώ λεωφορεία του ΟΑΣΑ φτάνουν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές όπως η Παλαιά Φώκαια και το φράγμα του Μαραθώνα. Με λίγα λόγια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών πληρώνουν περισσότερα για να απολαμβάνουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

Στο παρελθόν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει επιρρίψει ευθύνες για τα αραιά δρομολόγια της γραμμής στην κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η γραμμή ΣΚΑ – Οινόη με τα σχετικά έργα να βρίσκονται εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται επίσης και το έργο για τη σιδηροδρομική παράκαμψη Αχαρνών στην οποία περιλαμβάνεται η σήραγγα Αχαρνών μήκους 800 μ. περίπου η οποία θα αυξήσει την χωρητικότητα της γραμμής και θα δώσει τη δυνατότητα απευθείας σύνδεσης της σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου και του Θριασίου Πεδίου με τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*