Επίθεση με πέτρες σε τρένο του Προαστιακού στον Ταύρο

Λιθοβολισμό δέχτηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στην περιοχή του Ταύρου η αμαξοστοιχία 1229 του Προαστιακού της Αθήνας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Πειραιάς.

Από το συμβάν ο συρμός υπέστη υλικές ζημιές αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός επιβατών ή προσωπικού, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Είναι η δεύτερη επίθεση με πέτρες που δέχεται σήμερα τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφού στις 10:30 το πρωί η αμαξοστοιχοία IC 51 δέχθηκε επίθεση με πέτρες στην Θήβα, χωρίς όμως να σημειωθούν ζημιές. Στο σημείο αυτό, το οποίο βρίσκεται πλησίον οικισμού Ρομά οι επιθέσεις είναι συχνό φαινόμενο, ενώ τον περασμένο μήνα είχαν συμβεί εκτεταμένες δολιοφθορές στη γραμμή ηλεκτροκίνησης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι επιθέσεις με πέτρες είναι συχνές και στη δυτική Αττική, με τους σιδηροδρομικούς να έχουν θέσει το ζήτημα στη διοίκηση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καταγγέλλοντας ότι αν και η αστυνομία έχει ενημερωθεί για τα περιστατικά δεν παρεμβαίνει.

Για την περίπτωση της Θήβας, ο ΟΣΕ προωθεί την κατασκευή περίφραξης βαραίου τύπου κατά μήκους των γραμμών, παράπλευρα του οικισμού Ρομά ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα επίβλεψης των γραμμών με τη χρήση drone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*