Οι ειδήσεις της Παρασκευής: τρίτεκνοι και εισιτήρια, διαδρομές για ηλικιωμένους από την ΟΣΥ και τα «ξεχαρβαλωμένα» λεωφορεία

Κάθε Παρασκευή, μεταφέρουμε ειδήσεις που πέρασαν «στα ψιλά» και σχολιάζουμε την επικαιρότητα γύρω από τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και παντού. Αν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter του Athens Transport με όλες τις ειδήσεις της εβδομάδας στο email σας, εγγραφείτε εδώ

Ενώ αναμένουμε νεότερα για την εκδίκαση των προσφυγών που κατέθεσαν εταιρείες που συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για την προμήθεια 770 λεωφορείων για τις συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε αυτή την εβδομάδα στην τροποποίηση συγκεκριμένων όρων του διαγωνισμού, προφανώς λαμβάνοντας υπόψη όσα ανέφεραν οι εταιρείες αυτές στις προσφυγές τους.

Κάποιοι από τους όρους αυτούς, αφορούσαν και το χρόνο παράδοσης των οχημάτων, ο οποίος στην περίπτωση των 100 αθρωτών λεωφορείων φυσικού αερίου επεκτάθηκε από 520 μέρες σε 580 μέρες και για τα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία αυτονομίας 135 χλμ. μειώθηκε από 580 μέρες σε 520 μέρες, πάντα αρχής γενομένης από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Άλλοι όροι του διαγωνισμού που μεταβλήθηκαν είχαν να κάνουν με την βαθμολόγηση των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά συμμετοχής, αλλά και αλλαγές στις τεχνικές προδιαγραφές ανάλογες με αυτές που οι εταιρείες ζητούσαν στις προσφυγές τους.


Κλειδώθηκε έξω από το βαγόνι: Ένας ηλεκτροδηγός του Τραμ κλειδώθηκε έξω από την καμπίνα οδήγησης με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το δρομολόγιο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων ο οδηγός αναγκάστηκε να βγει λόγω των διαδικασιών που ακολουθούνται εξαιτίας της κακής λειτουργίας της νέας τηλεματικής, ωστόσο άφησε το κλειδί στη μίζα (όπως προβλέπουν οι κανονισμοί) με αποτέλεσμα όμως να κλειδωθεί έξω από την καμπίνα.

Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας

«Ξεχαρβαλωμένα» λεωφορεία ΚΤΕΛ: Αναγνώστρια μάς γράφει τα εξής για τα αστικά λεωφορεία που έχουν δρομολογήσει τα ΚΤΕΛ: «Σήμερα το πρωί στο λεωφορείο 314 στο δρομολόγιο των 6:05 προς Πλακεντίας στις πίσω θέσεις που είναι ανάποδα έφευγαν τα καθίσματα από την θέση τους με αποτέλεσμα να πέσω και να χτυπήσω, όχι βαριά ευτυχώς, στο κεφάλι. Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε αν ήταν παιδί ή μεγάλος άνθρωπος! Τηλεματική δεν υπάρχει, τα κουδούνια χαλάνε όλη την ώρα και φωνάζουμε για να σταματήσουν να κατέβουμε, τώρα χτυπάμε κιόλας!»

Τρίτεκνοι και εισιτήρια ΟΑΣΑ: Το διαχρονικό ζήτημα της (μη) παροχής μειωμένων εισιτηρίων σε τρίτεκνες οικογένειες, όπως συμβαίνει με τους πολύτεκνους, φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο βουλευτής της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο βουλευτής ρωτά αν προτίθεται το Υπουργείο να θεσμοθετήσει την έκπτωση εισιτηρίου για τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εκδρομές για ηλικιωμένους με λεωφορεία της ΟΣΥ: Δράσεις στα πλαίσια της εταιρικής υπευθυνότητας ξεκινά η Ο.ΣΥ. ενόψει και των γιορτών των Χριστουγέννων. Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνονται η προσφορά δώρων σε παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS, του ιδρύματος «Χριστιανική Στέγη κοριτσιού Αγία Άννα» καθώς και η κάλυψη ελλείψεων και αναγκών της μονάδας κοινωνικής πρόνοιας «Πόρτα Ανοιχτή» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, των εθελοντών πυροσβεστών της Κηφισιάς και των κοριτσιών που φιλοξενούνται στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Επιπλέον, θα αξιοποιηθεί ένα ιστορικό όχημα της Ο.ΣΥ. Α.Ε., εγκαινιάζοντας έναν κύκλο εκδρομών στην πόλη για ηλικιωμένους από οίκους ευγηρίας της Αθήνας και όχι μόνο. Το κόστος των δράσεων, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας, θα φτάσει τα 20.000 ευρώ.

Επιχορήγηση συγκοινωνιών: Με απόφασή του, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καταβάλει επιχορήγηση για την ΣΤΑ.ΣΥ. ποσό ύψους 957.539,56 ευρώ, για την κάλυψη της μισθοδοσίας του νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο έτους 2021. Επίσης, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει πολυετή υποχρέωση ύψους 2.500.000 ευρώ, για τα έτη 2022 και 2023, για την «Παραγωγή πολλαπλών εισιτηρίων και καρτών του Α.Σ.Σ.Κ., για το ηλεκτρονικό σύστημα πώλησης
προϊόντων κομίστρου» από την Ο.ΣΥ.

Πληρωμή των ΚΤΕΛ: Ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε συνολική δαπάνη ύψους 2.045.103,81 ευρώ για την εξόφληση τιμολογίων πληρωμής των τεσσάρων ΚΤΕΛ που πραγματοποιούν αστικά δρομολόγια στην Αθήνα (προκαταβολή μηνιαίας αποζημίωσης Δεκεμβρίου 2021). Το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής: ΚΤΕΛ Αττικής 1.198.824,01 ευρώ, ΚΤΕΛ Κορινθίας 570.449,28 ευρώ, ΚΤΕΛ Εύβοιας 162.403,67 ευρώ, ΚΤΕΛ Θηβών 113.426,85 ευρώ.

Έκπτωση για δημοσιογράφους: Έκπτωση 15% στις ετήσιες κάρτες ΟΑΣΑ εξασφάλισε και φέτος για τα μέλη της η ΕΣΗΕΑ για όσους προχωρήσουν σε έκδοσή τους μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.


Ο γύρος του κόσμου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην Ελλάδα…

…και στον κόσμο


Από τη Διαύγεια

  • Δαπάνη ποσού ύψους 1.453.950,39 ευρώ με ΦΠΑ για την Μηνιαία Ενιαία Χρέωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου Οκτωβρίου 2021.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*