Λεωφορεία της ΟΣΥ με έμπνευση από το 1821

Οι Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. αποχαιρετούν το επετειακό έτος 2021, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την παγκόσμια ιστορία της.

Δύο λεωφορεία της Εταιρείας «ντύθηκαν» με τα έργα του εικαστικού Στέφανου Νανόπουλου (a.k.a NANO) στα οποία κυριαρχούν 3 στοιχεία, εμπνευσμένα από την ηρωική εξέγερση των Ελλήνων: Το τσαρούχι, ο τσολιάς και η Σουλιωτοπούλα, ενώ οι καρδιές συμβολίζουν την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων για τις θυσίες των προγόνων τους.

Η επιλογή των έργων έγινε σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης και εικαστική σύμβουλο κα Μαρία Μιγάδη.

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. τιμά την ιστορική παράδοση και ταυτόχρονα συμμετέχει στην εξέλιξη της ταυτότητας της χώρας. «Είμαστε οι Ήρωές μας» και αυτό αποτυπώνει τη συνέχεια των αρετών των ηρώων της Ελληνική Επανάστασης στην καθημερινή πρακτική των Ελλήνων μέχρι σήμερα, σε κάθε μικρή αλληλεπίδραση, στις μεγάλες προκλήσεις αλλά και στις μικρές πράξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η ανάρτηση των έργων στα οχήματά «εγκαινιάζει την αρχή μιας ευρύτερης και διαρκούς δράσης ευαισθητοποίησης, η οποία ευελπιστούμε να παγιωθεί στη συνείδηση του επιβατικού κοινού και να συμβάλλει στην πολύπλευρη εκπλήρωση του κοινωνικού ρόλου της Εταιρείας μας».

Πηγή: ΟΣΥ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*