Εκτροχιασμός συρμού του Προαστιακού στο σταθμό του Ρέντη – Καθυστερήσεις σε δρομολόγια

Εκτροχιασμός συρμού του Προαστιακού της Αθήνας έγινε πριν από λίγο στο σταθμό Α.Ι. Ρέντη, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρόκειται για την αμαξοστοιχία 1323 που εκτελούσε το δρομολόγιο από Κιάτο προς Πειραιά.

Η αμαξοστοιχία βγήκε εκτός τροχιάς στην αλλαγή κλειδιών του σταθμού, κατά πάσα πιθανότητα ενώ κινούταν με χαμηλή ταχύτητα.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 75 επιβάτες οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Λόγω του περιστατικού, αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια από και προς Πειραιά καθώς έκλεισε το τμήμα Πειραιάς – Ρέντη. Η αμαξοστοιχία 58 προς Θεσσαλονίκη αναχώρησε γύρω στις 19:50.

Νίκος Παππάς: Οι εκτροχιασμοί τείνουν να γίνουν καθημερινοί

Σε δήλωση για το περιστατικό του εκτροχιασμού προχώτησε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς:

«Ο εκτροχιασμός του συρμού του προαστιακού στον Ρέντη δεν ήταν ο πρώτος για φέτος ούτε, φοβόμαστε, ο τελευταίος επί θητείας του κ. Καραμανλή και της συγκεκριμένης διοίκησης του ΟΣΕ.

Τους τελευταίους μήνες μετράμε 10 συμβάντα, ευτυχώς χωρίς θύματα.Η κακή συντήρηση της υποδομής, η προχειρότητα και οι επιλογές απαξίωσης του σιδηροδρόμου οδηγούν το τρένο σε υποβάθμιση και βάζουν τους επιβάτες σε κίνδυνο.

Σήμερα γύρισε ένα «κλειδί» την ώρα που το τρένο έμπαινε στον σταθμό, είκοσι μέτρα από την αποβάθρα.Πριν λίγο καιρό υπήρξε παρόμοιο ατύχημα στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο αναμένεται ακόμα το πόρισμα.Τ

αυτόχρονα, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ο ΟΣΕ προσλαμβάνει προσωπικό με «μπλοκάκια» αδιαφανώς, χωρίς κριτήρια και προκήρυξη θέσεων, και με ερωτώμενα τα καθήκοντά τους, όταν υπάρχουν ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες.

Οι εκτροχιασμοί τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Για τον κ. Καραμανλή και τον ΟΣΕ είναι όλα καλά;»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*