Έκλεισαν για μιάσιμη ώρα οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό μετά από απειλή για βόμβα

Ενημέρωση ώρα 17:47:

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Η κίνηση διεξάγεται κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς.


Ενημέρωση ώρα 17:26:

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρη της γραμμή 1 (ΗΣΑΠ). Εκτός λειτουργίας παραμένουν οι γραμμές 2 & 3 του Μετρό. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. με ειδικό σκύλο.


Εκκενώθηκαν όλοι οι σταθμοί και οι συρμοί του Μετρό της Αθήνας μετά από απειλή για βόμβα στους σταθμούς Σύνταγμα και Μοναστηράκι.

Αρχικά έκλεισαν μόνο οι δύο αυτοί σταθμοί μετά από εντολή της αστυνομίας, ωστόσο στη συνέχεια έκλεισε όλο το δίκτυο των γραμμών 2 και 3 λόγω εκκένωσης του Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας στο Σύνταγμα από την αστυνομία.

Οι συρμοί εκκενώθηκαν και παραμένουν στους σταθμούς ενώ η κυκλοφορία αναμένεται να ξεκινήσει μόλις ελεγχθεί ο σταθμός του Συντάγματος.

Τα δρομολόγια στη γραμμή 1 ΗΣΑΠ εκτελούνται μεταξύ των σταθμών Πειραιάς – Θησείο και Αττικής – Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε απειλητικό τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα για έκρηξη βόμβας στο σταθμό Σύνταγμα στις 16:15 και στο σταθμό Μοναστηράκι στις 16:40. Αμέσως στους σταθμούς έσπευσαν κλιμάκια πυροτεχνουργών του 5ου Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που ερευνούν τον χώρο.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε, ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ εκκενώθηκαν και έκλεισαν όλοι οι σταθμοί των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, καθώς και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στους σταθμούς «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» & «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας. Οι συρμοί παραμένουν στις αποβάθρες δίχως επιβάτες.

Στη Γραμμή 1 του Μετρό, η κυκλοφορία διεξάγεται στα τμήματα Πειραιάς – Θησείο & Ομόνοια – Κηφισιά.

Αναμένεται εντός ολίγου η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς. Θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*