Το Τραμ επέστρεψε στους δρόμους του Πειραιά – Ξεκίνησαν τα δρομολόγια με επιβάτες

44 χρόνια μετά την κατάργηση της γραμμής Τραμ του Περάματος και περίπου 9 μετά την έναρξη των έργων, το Τραμ επέστρεψε στους δρόμους του Πειραιά και επισήμως, ξεκινώντας να μεταφέρει επιβάτες από σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021.

Προς το παρόν, λειτουργούν οι 11 στάσεις της γραμμής (Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη,  Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση) ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και η 12η  στάση (Ακτή Ποσειδώνος) η οποία και θα είναι η τερματική της γραμμής.

Το δίκτυο Τραμ αποτελούν πλέον 2 νέες γραμμές: Η Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και η Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)». Σταθμοί ανταπόκρισης και των 2 γραμμών είναι  οι στάσεις «Πικροδάφνη» και «Έδεμ», με μέσο χρόνο ανταπόκρισης τα 4,5 λεπτά. 

Με τη λειτουργία των 2 νέων γραμμών διαμορφώνονται σταθερές χρονοαποστάσεις σε ολόκληρο το δίκτυο. Ειδικότερα, η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο. Η διάρκεια διαδρομής διαμορφώνεται στα 33΄ για τη διαδρομή «Σύνταγμα – Πικροδάφνη», στα 35΄ για το «Πικροδάφνη – Σύνταγμα», στα 57΄ για το «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» και στα 51΄ για το «Αγία Τριάδα – Ασκληπιείο Βούλας». 

Όσον αφορά στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας κάθε Παρασκευή και Σάββατο, διαμορφώνεται ως εξής:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ:

ΓΡΑΜΜΗ T6 (ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ)

  • ΣΥΝΤΑΓΜΑ στη 01:40
  • ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ στις 00:57

ΓΡΑΜΜΗ T7 (ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ – ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ)

  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ στις 00:54
  • ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στη 01:53

T6 + Τ7 ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ & ΕΔΕΜ

  • ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ στη 01:40
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 00:29
  • ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 00:22
  • ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στις 00:30

Η συχνότητα των δρομολογίων, κατά την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, διαμορφώνεται στα 25΄.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*