Υπουργείο Εργασίας: Εξετάζεται το μειωμένο εισιτήριο στις συγκοινωνίες για τις τρίτεκνες οικογένειες

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο οι τρίτεκνες οικογένειες να δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο για τη μετακίνησή τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ήδη συμβαίνει με τους πολύτεκνους, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ν. Σερρών κ. Αναστάσιου Χατζηβασιλείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στην απάντησή της, η κ. Συρεγγέλα τόνισε ότι η θεσμοθέτηση της έκπτωσης εισιτηρίου για τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί ένα από τα μέτρα που μελετώνται και ήδη βρίσκεται σε συνεργασία και με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησής του, καθώς πιστεύει ότι θα συμβάλλει θετικά στην ανακούφιση αυτών των οικογενειών από τα αυξημένα βάρη τα οποία αντιμετωπίζουν.

Πρόσθεσε, ότι «η δημογραφική πολιτική για την Κυβέρνηση δεν εξαντλείται σε αποσπασματικά και βραχυχρόνια επιδοματικά μέτρα, αλλά μελετά και αφουγκράζεται τις ανάγκες που προκύπτουν από τις αλλαγές που προκύπτουν σε κοινωνικό επίπεδο για την ελληνική οικογένεια, ώστε να λαμβάνει τόσο οριζόντια όσο και πιο εξειδικευμένα μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών».

Η παροχή μειωμένου εισιτηρίου αποτελεί ένα χρόνια αίτημα για τους τρίτεκνους που προς το παρόν δεν έχει ικανοποιηθεί. Σημειώνεται ότι τα ΚΤΕΛ Αττικής, σε αντίθεση με τον ΟΑΣΑ, προσχέρουν έκπτωση 25% στα εισιτήρια των δρομολογίων τους στους τρίτεκνους του νομού ήδη από το 2010.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*