Αλέξης Τσίπρας: Τραγική η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της κυβερνητικής αδράνειας

Συνάντηση με το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΑ πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλ. Τσίπρας,, στην οποία αναδείχθηκαν τα προβλήματα που υφίστανται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στην έλλειψη ουσιωδών αποφάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως την ώρα που η βασική αρχή είναι αυτή του «μη συγχρωτισμού», στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -και ιδιαίτερα στα λεωφορεία-, η κατάσταση είναι τραγική. Πρόσθεσε πως «είναι αδιανόητο, εδώ και δύο χρόνια, να μην έχουν γίνει κινήσεις ώστε να αυξηθεί ο στόλος και να προστατευτούν τόσο οι πολίτες που μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσο και οι εργαζόμενοι, οι οδηγοί».

Όσον αφορά τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια νέων λεωφορείων, ανέφερε πως «δεδομένου ότι το 2019 ήταν εν εξελίξει ένας διαγωνισμός για 750 λεωφορεία, τον οποίο ακύρωσε η ΝΔ από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση (ενδεχομένως έχει μια ιδιαιτερότητα αυτή η κυβέρνηση να θέτει η ίδια και οι Υπουργοί της τους όρους του κάθε διαγωνισμού και ο νοών νοείτω), βρισκόμαστε με ένα νέο διαγωνισμό που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια. Αν είχαν αφήσει το διαγωνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα είχαμε τα μισά από τα 750 λεωφορεία και μέσα στο επόμενο διάστημα θα παραλαμβάνονταν και τα άλλα μισά. Εξαιτίας αυτής της έλλειψης οχημάτων βρισκόμαστε μπροστά σε επιλογές του «ποδαριού», με leasing οχήματα χωρίς παράθυρα, όταν βρισκόμαστε στη μέση της πανδημίας.»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως «οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε το κοινωνικό σύνολο, τους εαυτούς μας, τους εργαζόμενους, τους πολίτες. Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για νέα λεωφορεία, για να σταματήσει αυτός ο συγχρωτισμός των πολιτών που θέλουν να μετακινηθούν, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, και στοιβάζονται σαν τις «σαρδέλες» ο ένας πάνω στον άλλον.»

Γιάννης Οικονόμου: Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που μεγάλωσε τον στόλο των ΜΜΜ

Μέσω ανάρτησης στο facebook απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέροντας πως η ασφάλεια και η ποιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης, ενώ σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του στόλου πρόσθεσε:

«Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που, μέσα στην πανδημία, μεγάλωσαν το στόλο των ΜΜΜ. Παραλάβαμε 850 λεωφορεία στην κίνηση και σήμερα διαθέτουμε 1320, στοχεύοντας στα 1500 στο α’ εξάμηνο του 2022. Έχουμε, ήδη, 3800 δρομολόγια την ημέρα περισσότερα. Έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων. Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό αυξήσαμε τους συρμούς από 32 σε 38, μειώσαμε τις χρονοαποστάσεις και παραδώσαμε 3 νέους σταθμούς. Στο τραμ επαναλειτουργήσαμε τη γραμμή μέχρι το Σύνταγμα, αποκαταστήσαμε τη λειτουργία μέχρι το Φάληρο, ξεκίνησε η λειτουργία του τραμ στον Πειραιά και παραλάβαμε 25 σύγχρονους συρμούς. Τέλος, μειώσαμε στο 1,20 την τιμή του εισιτηρίου, την οποία είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κυβέρνηση παράγει έργο απτό, με γνώμονα την καθημερινή ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, ειδικά εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Ο κ.Τσίπρας συνεχίζει την απεγνωσμένη και ατελέσφορη προσπάθεια εύρεσης πεδίου που ο αντιπολιτευτικός του λόγος θα συναντηθεί με την αλήθεια, αλλά δεν το καταφέρνει.»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*