Ηλεκτρικό λεωφορείο ξεκινά δρομολόγια στην Τήλο

Ένα ηλεκτρικό λεωφορείο το οποίο θα πραγματοποιεί δρομολόγια δημοτικής συγκοινωνίας απέκτησε η Τήλος. Το μικρό νησί των Δωδεκανήσων απέκτησε ένα mini bus 52 θέσεων, συμπεριλαμβανομένης θέσης AMEA, μοντέλο eATAK της τουρκικής Karsan, το οποίο έχει μήκος 8 μέτρων και εμβέλεια φόρτισης 300 χλμ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, το όχημα αποκτήθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που προκηρύχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο για την προμήθεια τεσσάρων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, συνεχίζοντας έτσι την εφαρμογή του προγράμματος για το πρώτο πράσινο νησί της Μεσογείου.

Ο δήμος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Με το συμπαγές αμάξωμα μήκους 8 μέτρων, το νέο ηλεκτρικό λεωφορείο έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται πλήρως στις συνθήκες οδήγησης, χρησιμοποιώντας το λειτουργικό του στυλ και την αξιόπιστη ηλεκτρική υποδομή του. Με τον Φαρδύ διάδρομο και τον ευρύ κεντρικό χώρο όρθιων επιβατών πετυχαίνει μεγιστοποιημένη κυκλοφορία και χωρητικότητα επιβατών με έξυπνη σχεδίαση διατάξεων των καθισμάτων.

Το χαμηλού ύψους δάπεδό του επιτρέπει την επιβίβαση με μισό μόλις βήμα, ώστε οι ηλικιωμένοι και γονείς με καροτσάκι να επιβιβάζονται και αποβιβάζονται εύκολα. Είτε πρόκειται για ένα καυτό καλοκαίρι είτε για έναν παγερό χειμώνα, στενούς ή απότομα ανηφορικούς δρόμους, ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας του των 230 kW, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε όλες τις κλιματολογικές και οδικές συνθήκες.

Ο δήμος Τήλου διαθέτει ήδη ένα επιβατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο καθώς και ένα ηλεκτρικό όχημα μικρών διαστάσεων με καρότσα ενώ έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ ύψους 1.000.000 ευρώ με σκοπό την απόκτηση ενός ηλεκτροκίνητου επιβατικού οχήματος, ενός ηλεκτρικού μικρού φορτηγού κλειστού τύπου, ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος πολλαπλών χρήσεων με ανατροπή, ενός ηλεκτρικού βαν αλλά και ενός ακόμα ηλεκτρικού λεωφορείου 42 θέσεων και ενός σταθμού φόρτισης και τεσσάρων επιτοίχιων φορτιστών για την φόρτιση των υπό προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*