Σκωτία: Δωρεάν η επιβίβαση σε λεωφορεία για νέους κάτω των 22 ετών

Να επιβιβάζονται σε λεωφορεία χωρίς να πληρώνουν μπορούν από τις 31 Ιανουαρίου 2022 οι νέοι κάτω των 22 ετών σε όλη τη Σκωτία αφού τέθηκε σε εφαρμογή το σχετικό μέτρο που έχει ως στόχο τη μείωση της ανισότητας, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την βελτίωση της ζωής των νέων.

Το μέτρο, έγινε πραγματικότητα μέσω συνεργασίας φορέων για τους νέους και τη κυβέρνησης της χώρας. Από τις 10 Ιανουαρίου ξεκίνησε η έκδοση των σχετικών καρτών ελεύθερης επιβίβασης σε παιδιά και νέους έως την ηλικία των 22 ετών που είναι μόνιμοι κάτοικοι της Σκωτίας. Δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι είχαν λάβει τις κάρτες τους με την έναρξη του μέτρου ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί προσεχώς.

Πλέον, οι δικαιοιύχοι δωρεάν μετακίνησης στην Σκωτία ξεπερνούν τα 2,3 εκατομμύρια. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι νέοι κάτω των 22 ετών, οι άνω των 60 ετών, τα άτομα με αναπηρία και οι συνοδοί τους.

Η Υπουργός Μεταφορών της Σκωτίας Jenny Gilruth δήλωσε πως η επέκταση των δωρεάν συγκοινωνιών θα δώσει στους νέους ευρύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την εργασία και θα τους οδηγήσει στην επιλογή της βιώσιμης μετακίνησης νωρίς στη ζωή τους. Επιπλέον, η αύξηση της χρήσης των λεωφορείων θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου για μείωση κατά 20% των μετακινήσεων με Ι.Χ. ως το 2030 και επίτευξη μηδενικών εκπομπών ως το 2045. Επίσης, θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των αστικών συγκοινωνιών τα οικονομικά των οποίων δέχθηκαν πλήγμα λόγω της πανδημίας.

Πηγή: intelligenttransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*