Αλλαγές σε δρομολόγια λεωφορείων μετά από νέους πετροβολισμούς

Νέες επιθέσεις με πέτρες κατά λεωφορείων σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στις περιοχές των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων με αποτέλεσμα να ληφθούν αποφάσεις για τη μεταβολή δρομολογίων για λόγους ασφαλείας.

Την περασμένη εβδομάδα, επίθεση με πέτρες δέχτηκε λεωφορείο της γραμμής 728 έξω από τον οικισμό στρατοπέδου Καποτά ενώ το απόγευμα της Παρασκευής άγνωστοι εκτόξευσαν πέτρες κατά λεωφορείου της γραμμής 723 στα Άνω Λιόσια, μετά την Περιφερειακή Αιγάλεω.

Νεότερη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν πέτρες δέχθηκε λεωφορείο της γραμμής 728 το οποίο κινούταν επί της οδού Αγίου Διονυσίου στην περιοχή του στρατοπέδου Καποτά. Παράλληλα, επιβάτες λεωφορείου της ίδιας γραμμής προκάλεσαν ζημιές σε ένα επικυρωτικό μηχάνημα.

Μέχρι νεοτέρας, τα λεωφορεία της γραμμής 728 θα εκτελούν τροποποιημένη διαδρομή, εκτός του οικισμού στρατοπέδου Καποτά.

Οι επιθέσεις με πέτρες κατά λεωφορείων αλλά και τρένων σε περιοχές της βόρειας και της δυτικής Αττικής αποτελούν συχνό φαινόμενο βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα επιβατών αλλά και εργαζόμενων στις συγκοινωνίες.

Σημειώνεται ότι ο οικισμός στρατοπέδου Καποτά λειτούργησε ως καταυλισμός σεισμοπλήκτων μετά το σεισμό του 1999. Τα τελευταία χρόνια, και ενώ οι σεισμόπληκτοι έχουν προ πολλού αποχωρήσει, οι οικίες έχουν καταληφθεί από τρίτους.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*