Αρνητική η Αττικό Μετρό για νέο σταθμό Μετρό στην Αγία Παρασκευή

Τα γραφεία της Αττικό Μετρό επισκέφτηκαν πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου, με κύριο θέμα το αίτημα για την κατασκευή νέου σταθμού Μετρό στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Η διοίκηση της Αττικό Μετρό δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλαος Κουρέτας ήταν αρνητικός ως προς το ενδεχόμενο αυτό.

Όπως σημειώνει ο δήμος, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Κουρέτα να είναι πρόθυμος να ακούσει αναλυτικά την σκέψη και την πρόταση του Δήμου Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία να ακολουθεί ανταλλαγή απόψεων από όλους όσους μετείχαν στην συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε επίσης και το θέμα του κόστους του parking στο σταθμό Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Το αίτημα για κατασκευή σταθμού Μετρό στην πλατεία Αγίας Παρασκευής επανέρχεται ανά καιρούς μετά το άνοιγμα του ομώνυμου σταθμού το 2010 σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την πλατεία και εντός των ορίων του δήμου Χαλανδρίου. Ο κ. Ζορμπάς ως δήμαρχος είχε προβεί σε μια ανάλογη προσπάθεια προς την τότε διοίκηση της Αττικό Μετρό ήδη από το 2011 ενώ πριν λίγους μήνες κατατέθηκε ψήφισμα προς αυτή την κατεύθυνση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Η μη κατασκευή του σταθμού στην πλατεία Αγίας Παρασκευής (και η αλλαγή της όδευσης της γραμμής μακριά από τη λεωφόρο Μεσογείων μετά το Νομισματοκοπείο) οφείλεται πάντως σε αίτημα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας τη δεκαετία του 90. Όπως είχαμε σημειώσει, η κατασκευή ενός σταθμού του Μετρό στο κέντρο της Αγίας Παρασκευής σήμερα είναι μη ρεαλιστική, ιδιαίτερα αν αφορά την κατασκευή παράκαμψης ή κλάδου της γραμμής για έναν μόνο σταθμό.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*