Ρυθμίσεις για τη δωρεάν μετακίνηση Ουκρανών προσφύγων με τα ΚΤΕΛ και τις άδειες οδήγησης

Δωρεάν θα γίνεται η μετάβαση των ουκρανών προσφύγων με τα ΚΤΕΛ στα κέντρα καταγραφής από τις 4 Απριλίου 2022 και για διάστημα δύο μηνών, μετά τη θετική ανταπόκριση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών στο σχετικό αίτημα του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πολιτικής διευκόλυνσης των προσφύγων του πολέμου στην Ουκρανία, η ΠΟΑΥΣ καλεί τα μέλη της να εξασφαλίσουν τη δωρεάν χορήγηση ενός εισιτηρίου μετ’ επιστροφής με σκοπό τη μετάβαση των προσφύγων στα κέντρα που θα λειτουργήσουν από τις 4 Απριλίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη για τη διαδικασία ταυτοπροσωπίας.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για τη θετική της ανταπόκριση στην προσπάθεια της Ελλάδας και ειδικότερα του Τομέα Μεταφορών να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της κρίσης από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεκτές στην Ελλάδα οι άδειες οδήγησης της Ουκρανίας

Αποδεκτές στην ελληνική επικράτεια είναι οι άδειες οδήγησης που έχουν εκδοθεί στην Ουκρανία, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο των μέτρων διευκόλυνσης των ουκρανών πολιτών, λόγω της έκτακτης κρίσης στη συγκεκριμένη χώρα.

Ειδικότερα, με δεδομένο ότι ένας αριθμός πολιτών από την Ουκρανία έχει εισέλθει ή αναμένεται να εισέλθει στην Ελλάδα, προβλέπεται ότι οι ισχύουσες άδειες οδήγησης που έχουν εκδοθεί στην Ουκρανία γίνονται αποδεκτές για οδήγηση στην ελληνική επικράτεια.

Η ρύθμιση αφορά τόσο τις άδειες που κατέχονται από πρόσωπο που απολαμβάνει προσωρινή προστασία όσο και τις άδειες που κατέχονται από πρόσωπο που δεν έχει τη συνήθη διαμονή του στην Ελλάδα, καθώς η Ελλάδα και η Ουκρανία είναι συμβαλλόμενα μέρη της Σύμβασης της Βιέννης για την Οδική Κυκλοφορία.

athenstranport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*