Στο 100% επιστρέφει η πληρότητα στις συγκοινωνίες – Τέλος στους περιορισμούς επιβίβασης

Τέλος μπαίνει μετά από σχεδόν δύο χρόνια στα ανώτατα όρια πληρότητας που θεσπίστηκαν -αν και δεν έγινε γνωστό αν η τήρησή τους ελέγχθηκε ποτέ στην πράξη- στις συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στη σημερινή της συνεδρίαση πρότεινε η επόμενη ΚΥΑ με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού -με ισχύ από το Σάββατο 5 Μαρτίου- να περιλαμβάνει την επιστροφή της πληρότητας στο 100%.

Παράλληλα, θα αρθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, με ισχυρή σύσταση για χρήση της σε χώρους με συνωστισμό. Η χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να παραμείνει υποχρεωτική.

Η πρώτη απόφαση για ανώτατο όριο πληρότητας στις συγκοινωνίες μπήκε σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2020 με όριο στο 50%. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, το όριο ανέβηκε στο 65%, με την απειλή προστίμου 150 ευρώ για τους υπεράριθμούς επιβάτες και τους οδηγούς των οχημάτων. Το όριο αυτό έμεινε σε ισχύ για 16 μήνες μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο όταν ανέβηκε στο 85%, το ποσοστό στο οποίο ανερχόταν ήδη προ πολλού η ανώτατη πληρότητα στο σιδηρόδρομο και τα ΚΤΕΛ.

Όπως πάντως είχαν διαπιστώσει οι επιβάτες, το μέτρο αυτό είχε περισσότερο συμβολική ισχύ αφού δεν έγινε γνωστή καμία επιβολή προστίμου λόγω αυξημένης πληρότητας στις αστικές συγκοινωνίες.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*