Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

ΡΑΣ: Πλήρως συμβατά με το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο τα νέα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Share

    Σε αναφορά που κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του Κινήμματος Αλλαγής αναφορικά με την προμήθεια και αγορά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τρένων τύπου ETR 470 απάντησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παραθέτωντας σχετική απάντηση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

    Η αναφορά αφορούσε επικριτικό δημοσίευμα σχετικά με την καταλληλότητα των συγκεκριμένων τρένων για το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, με βάση την προηγούμενη «θητεία» των συγκεκριμένων τρένων σε Ιταλία και Ελβετία, όπου πλέον έχουν αποσυρθεί, με τους βουλευτές να ζητούν τη διερεύνηση του συγκεκριμένου ζητήματος για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.

    Στην απάντησή της, η ΡΑΣ σημειώνει πως με την υπ. αριθ. πρωτ. 531/21-02-2022 απόφασή της έχει εκδώσει έγκριση για διάθεση στην αγορά για το όχημα ETR 470.007 της TRENITALIA. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «η διαδικασία που ακολουθήθηκε συμμορφώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, και συγκεκριμένα όσον αφορά την εξασφάλιση της τήρησης των βασικών απαιτήσεων που ισχύουν για τα υποσυστήματα, της τεχνικής συμβατότητας των υποσυστημάτων του οχήματος, της τεχνικής συμβατότητας του οχήματος με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και της ασφαλούς ενσωμάτωσης.»

    Η ΡΑΣ επισημαίνε ότι «στις λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές του υποσυστήματος «τροχαίο υλικό» περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και αυτή που αφορά στην πυρασφάλεια, η οποία θίγεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα που επικαλείται η Αναφορά» ενώ η επαλήθευση των συγκεκριμένων απαιτήσεων «πραγματοποιήθηκε από διαπιστευμένους, για αυτό το σκοπό, οργανισμούς αξιολόγησης, οι οποίοι εξέδωσαν τα σχετικά «Πιστοποιητικά Επαλήθευσης» που συνόδευαν τον τεχνικό φάκελο που υπέβαλε ο αιτών στον φορέα έγκρισης (ΡΑΣ).

    Στο πλαίσιο της αξιολόγησης του φακέλου από τη ΡΑΣ ελέγχθηκε και επιβεβαιώθηκε η πλήρης συμμόρφωσή του οχήματος τόσο με τις Οδηγίες και τους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και με την εθνική νομοθεσία.» καταλήγει η απάντηση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

    Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει τοποθετηθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ, κατόπιν της αδειοδότησής τους, βρισκόμαστε εν αναμονή και της επίσημης παρουσίασης των συγκεκριμένων τρένων και την ένταξή τους στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. 

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα