Κώστας Καραμανλής: Δεν θα μπουν πλευρικά διόδια στον κόμβο της Βαρυμπόμπης

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα μπουν διόδια, καθώς κι ότι δεν θα γίνει ο ανισόπεδος κόμβος στη Βαρυμπόμπη, έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ανέδειξε την πολιτική υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του κόμβου της Βαρυμπόμπης.

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι η Κυβέρνηση έδωσε τριετή αναστολή στην υλοποίηση των πλευρικών σταθμών διοδίων των Κόμβων Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, καθώς και του Μετωπικού Σταθμού Διοδίων Σχηματαρίου, ενώ παράλληλα προχωρά τις διαδικασίες για το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, όπου θα υπάρχει η λεγόμενη αναλογική χρέωση.

«Αναστολή των διοδίων, μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός των αναλογικών διοδίων. Δεν θα μπουν πλευρικά διόδια», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, λήγοντας έτσι οριστικά το ζήτημα των διοδίων. Υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση παραχώρησης μετά «την εποχή της τρέλας Βαρουφάκη και των capital controls», είχε υπογράψει το 2018 περιβαλλοντικούς όρους με πλευρικά διόδια, και είχε δώσει εν συνεχεία επίσης αναστολή, αλλά χωρίς να λύσει ποτέ το θέμα οριστικά, αφού δεν προχώρησε στα ηλεκτρονικά/ αναλογικά διόδια. Επισήμανε άλλωστε ότι για αυτό το λόγο την ερώτηση του κ. Σκουρλέτη δε συνυπέγραψαν ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Φάμελλος.

«Στην τροποποίηση και την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης είχατε τη δυνατότητα να πείτε να μην μπουν διόδια στη Βαρυμπόμπη. Το κάνατε; Όχι. Ούτε αυτό κάνατε. Αλλά έρχεστε εδώ και κατηγορείτε την Κυβέρνηση που έχει βρει λύση», τόνισε ο κ. Καραμανλής. Υπενθύμισε άλλωστε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε διόδια στην Εγνατία και τώρα θέλει να κάνει και μαθήματα στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχετε το πολιτικό θράσος να έρχεστε εδώ και να μιλάτε για άκρατο νεοφιλελευθερισμό εσείς που κάνατε το Υπερταμείο και πουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκατομμύρια ευρώ, πέντε εκατομμύρια λιγότερα από όσα παίρνει από το ελληνικό Δημόσιο για τις άγονες γραμμές», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

«Δεν δώσαμε εμείς πανωπροίκια στους εργολάβους, όπως έδωσε η δική σας Κυβέρνηση 750 εκατομμύρια ευρώ», είπε επίσης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. «Στην αριστερά έχετε πολύ καλή σχέση με τα παραμύθια», συνέχισε, σχολιάζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον ορθό λόγο.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε επίσης ότι δεν θα γίνει ανισόπεδος ο κόμβος στη Βαρυμπόμπη, καθώς διαφωνούν οι τοπικοί φορείς, με τους οποίους έχει μιλήσει επανειλημμένως και ο ίδιος και οι Γενικοί Γραμματείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ανέφερε ότι η προσωπική του άποψη είναι πως αυτό είναι λάθος, ωστόσο θα σεβαστεί την άποψη της τοπικής κοινωνίας.

Κλείνοντας λοιπόν επανέλαβε ότι δεν θα μπουν διόδια στη Βαρυμπόμπη και δεν θα γίνει ανισόπεδος κόμβος, τονίζοντας ότι πρέπει: «Να βάλουμε μία τελεία στο πολιτικό ψεύδος και την πολιτική απάτη».

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*