Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας στο Δήμο Αχαρνών

Με γνώμονα τη βέλτιστη μετακίνηση των δημοτών εντός του ιστού της πόλης και μετά από διαβούλευση με φορείς και κατοίκους, η Επιτροπή Συγκοινωνίας του Δήμου Αχαρνών  στην οποία συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ξαγοράρης, τα μέλη Μιχάλης Χριστοφορίδης και Διομήδης Καρακωνσταντής και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Γιάννης Νίκας, προχώρησε στον σχεδιασμό και τη δρομολόγηση μιας νέας γραμμής της Δημοτικής Συγκοινωνίας η οποία θα φτάνει μέχρι τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο και θα καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης παρέχοντας δωρεάν μετακίνηση σε δημότες και μη.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 30 Μαϊου επανεκκινεί η Δημοτική Συγκοινωνία Αχαρνών με δύο νέα σύγχρονα μίνι λεωφορεία, τα οποία θα εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή «Άγιος Ιωάννης Ρώσος – Δημαρχείο Αχαρνών». Με τη λειτουργία της νέας γραμμής της Δημοτικής Συγκοινωνίας αναμένεται να αποσυμφορηθεί ένα σημαντικό κομμάτι του Δήμου.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή και θα ξεκινούν στις 06:30  το πρωί από τον Αγ. Ιωάννη και στις 07:00 από το Δημαρχείο. Η νέα γραμμή θα ακολουθεί την εξής διαδρομή:

Δημαρχείο, Φιλαδελφείας, Ποσειδώνος, Κων/λεως, Ξενοπούλου, Δημοκρατίας, Ηρώων, Αρχαίου Θεάτρου, Εθνικής Αντιστάσεως , Αριστοτέλους, Κασπίας, Βαϊου Κρήτης, Βαϊου Κρήτης, Βενιζέλου, Αγ. Διονυσίου, Αγ. Ι . Ρώσου, Αγ. Αποστόλων, Νερομάνας, Τερψυχόρης, Χάλκης.

Για τη νέα γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός δηλώνει σχετικά: « Η Δημοτική Συγκοινωνία είναι μια από τις δεσμεύσεις που κάναμε πράξη. Μετά τον επανασχεδιασμό της από την επιτροπή συγκοινωνιών του Δήμου στη βάση των αναγκών των δημοτών μας, η Δημοτική Συγκοινωνία ξεκινά πάλι από τη Δευτέρα 30 Μαϊου, με νέα μίνι λεωφορεία και με δρομολόγιο που θα καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν για τη βελτίωση των μετακινήσεων των συμπολιτών μας».

Σημειώνεται ότι πέρυσι ο Δήμος Αχαρνών είχε δρομολογήσει γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας η οποία συνέδεε το Ολυμπιακό Χωριό με το σταθμό Κάτω Αχαρναί του Προαστιακού.

Πηγή: Δήμος Αχαρνών

athenstransport.com

Οι δημοτικές συγκοινωνίες της Αττικής

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*