Παραίτηση από επιτροπή της ΕΡΓΟΣΕ με καταγγελία για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών

Την επιστολή παραίτησης του προέδρου της επιτροπής ETCS της ΕΡΓΟΣΕ, υπεύθυνη για τα έργα σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου, έδωσε στη δημοσιότητα ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς.

Μέσω της επιστολή, ο παραιτηθείς πρόεδρος κάνει λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υλοποίηση των συμβάσεων, κακοδιαχείρηση της σύμβασης ανάταξης σε τμήμα του δικτύου και μη τήρηση του συμβατικού αντικειμένου της σύμβασης στο τμήμα Οινόη – Τιθωρέα, διαφωνώντας με την αναμενόμενη ανώτατη ταχύτητα των 200 χλμ/ώρα στο τμήμα αυτό.

Ο κ. Παππάς αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Οι καταγγελίες του παραιτηθέντα προέδρου της επιτροπής ETCS, του αρμόδιου, δηλαδή, για τα έργα σηματοδότησης και τα συστήματα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την τριετή πολιτική διάλυσης του σιδηροδρόμου.

Στην επιστολή παραίτησής του προς την ΕΡΓΟΣΕ:

  • Καταγγέλλει καθυστερήσεις, μη τήρηση φυσικού αντικειμένου και κακοδιαχείριση συμβάσεων, που αφορούν έργα σηματοδότησης και ασφάλειας των γραμμών.
  • Εκφράζει τη διαφωνία του για ενέργειες του Οργανισμούεπί θεμάτων ανάταξης των γραμμών.
  • Δηλώνει την αμφιβολία του για τη γνώση των αρμοδίωνσε ζητήματα λειτουργίας εξειδικευμένων συστημάτων.
  • Καταγράφει την ημιτελή συντήρησητου σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος επισημαίνει, ακόμα, ότι υφίσταται συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου, στο οποίο θα γίνεται «κυκλοφορία τρένων […] με 200 km/h, χωρίς σε αυτό να υπάρχει καμία ένδειξη της κατάστασης της γραμμής, ακόμα και θραύση αυτής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων».

Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος ομολογούσε πριν από λίγες ημέρες, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την πλημμελή συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος.

Οι καταγγελίες εκθέτουν τον ίδιο και τον κ. Μητσοτάκη.

Επί τρία χρόνια, η καταστροφική και επικίνδυνη πολιτική τους υποβαθμίζει το τρένο και τις υπηρεσίες του, δημιουργεί «εκπτώσεις» στην ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων.

Η επιστολή παραίτητησης:

athenstransport.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*