Μείωση στην τιμή των εισιτηρίων κατά το ήμισυ ζητούν τα σωματεία των εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ

Τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες κατά 50% ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση 7 σωματεία εργαζομένων στην ΣΤΑ.ΣΥ. (Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ). Τα σωματεία ζητούν την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής λόγω της αύξησης στην τιμή των καυσίμων.

Στην ανακοίνωσή τους, τα σωματεία αναφέρονται σε συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Ξιφαρά, σημειώνοντας ότι ποτέ στο παρελθόν άλλη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. δεν είχε ζητήσει την αυστηρή τιμωρία συνδικαλιστών εξαιτίας της προκήρυξης απεργιακής κινητοποίησης ενώ οι προηγούμενες διοικήσεις δεν προχωρούσαν σε δικαστικές προσφυγές κατά των απεργιών.

Όπως αναφέρουν, ο κ. Ξιφαράς σε συνάντηση στις 11 Μαΐου είχε ζητήσει «εργασιακή ειρήνη» δύο εβδομάδων από τα σωματεία, ενώ στη συνέντευξή του ανέφερε ότι οι δύο εβδομάδες μπορούν να γίνουν τρεις ή τέσσερις, τη στιγμή που με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ είχε προχωρήσει σε μισθολογικές περικοπές 4-15% αν και ο πληθωρισμός ξεπερνά το 10%.

Τα σωματεία ζητούν από τον Γ.Γ. Μεταφορών και τον πολιτικό προϊστάμενό του να μην καταπατούν οι ίδιοι την εργασιακή ειρήνη που ζητούν από τους εργαζόμενους ενώ αναφέρουν ως νέα διεκδίκηση την μείωση της τιμής των εισιτηρίων αναφέροντας: «επειδή η ανάγκη για φθηνές μετακινήσεις, την ίδια στιγμή που η τιμή των καυσίμων έχει γίνει δυσβάσταχτη έως απαγορευτική για τους ανθρώπους του μόχθου, καλούμε την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, να επαναπροσδιορίσουν την τιμολογιακή τους πολιτική στο θέμα της αξίας του κομίστρου. Δηλαδή, να μειώσουν άμεσα την τιμή των εισιτηρίων κατά 50%, καθώς και όλων των καρτών απεριορίστων διαδρομών στο ήμισυ της αξίας τους. Είναι κάτι παραπάνω από υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει φθηνή, γρήγορη, ασφαλή και ποιοτική μετακίνηση με τα Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στηρίζοντας εμπράκτως όλες τις εργατικές οικογένειες που χρησιμοποιούν τα μέσα», καταλήγει η ανακοίνωση.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*