Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Ο νέος «απόκοσμος» ήχος των ηλεκτρικών λεωφορείων στη Γερμανία

Share

    Το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι αθόρυβα, σε σχέση με τα οχήματα που διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, αρχικά παρουσιάστηκε ως ένα μεγάλο τους πλεονέκτημα. Γρήγορα όμως έγιναν φανερές και οι αρνητικές επιπτώσεις, αφού η απουσία θορύβου, ιδίως όταν αυτά κινούνται με μικρή ταχύτητα, τα έκανε λιγότερο αντιληπτά από πεζούς αλλά και άλλους οδηγούς με αποτέλεσμα να υπάρξουν ατυχήματα. 

    Πλέον, όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν στην ΕΕ οφείλουν να διαθέτουν έναν ψεύτικο ήχο μηχανής (αλλά ηπιότερο από τα οχήματα που κυκλοφορούν με βενζίνη) ο οποίος ακούγεται όταν αυτά βρίσκονται εν κινήσει, προκειμένου να αποφευχθούν τα ατυχήματα αυτά.

    Για την επιλογή του ήχου που θα εκπέμπουν τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Γερμανίας, η Ομοσπονδία Εταιρειών Μεταφορών της Γερμανίας (VDV) σε συνεργασία με το ινστιτούτο FOAM του Βερολίνου πραγματοποίησε έναν μαθητικό διαγωνισμό. Νικητής ήταν ο Lukas Esser της Σχολής Καλών Τεχνών του Βερολίνου. 

    Από εδώ και στο εξής λοιπόν, τα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Γερμανία θα ακούγονται κάπως έτσι:

    Όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος του VDV, αν και οι κατασκευαστές ήδη εγκαθιστούσαν τους δικούς τους ήχους στα ηλεκτρικά λεωφορεία, σκοπός του διαγωνισμού ήταν η επιλογή ενός ακουστικού standard για τη βιομηχανία το οποίο θα εκλαμβάνεται από το κοινό ως ευχάριστο, μοντέρνο και λειτουργικό. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πολλοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των κατασκευαστών, των ενώσεων επιβατών, των ατόμων με προβλήματα όρασης καθώς και κρατικοί φορείς.

    Πλέον έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη χρήση του νέου ήχου στα καινούρια λεωφορεία ενώ η παρουσίασή των πρώτων οχημάτων που θα τον χρησιμοποιούν αναμένεται σε εμπορική έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων αυτό τον Ιούλιο στο Βερολίνο.

    Πηγή: sustainable-bus.com 

    athenstransport.com

     

 
 

Διαβάστε Περισσότερα