Πλεύρης: Η μετάδοση του κορωνοϊού γίνεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση «ενοχοποιεί» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ως χώρους μετάδοσης του κορονωιού χωρίς να παραπέμπει σε κάποια σχετική επιστημονική έρευνα.

Μιλώντας χτες στον Alpha, ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ερωτώμενος για το ενδεχόμενο επιστροφής της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους δήλωσε ότι υπάρχει απλά σύσταση για τους χώρους με συνωστισμό, ενώ είναι υποχρεωτική στις αστικές συγκοινωνίες που είναι χώρος μετάδοσης. «Όσοι θέλουν μεγαλύτερη ασφάλεια κάνουν χρήση μάσκας», τόνισε.

Ο υπουργός μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπέρα δηλώνοντας πως αυτή τη στιγμή η μετάδοση του κορωνοϊού δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους, αλλά κυρίως σε ανοικτούς χώρους και σε μικρότερες ηλικίες όπου υπάρχει έντονη διασκέδαση, προσθέτοντας πως γι αυτό το λόγο δεν έχει νόημα να επιβληθούν υποχρεωτικά περιοριστικά μέτρα, καθώς κινητικότητα υπάρχει κατά βάση στους ανοιχτούς χώρους.

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε πως δεν βρισκόμαστε στην πρώτη φάση της πανδημίας αλλά σε φάση συνύπαρξης με τον ιό, προσθέτωντας πως «τα μέτρα πρέπει να είναι αναλογικά τα απολύτως απαραίτητα και όχι οριζόντια». Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε πως το σημερινό κύμα της πανδημίας αναμένεται να «κάνει τον κύκλο του» εντός του Ιουλίου.

Όσο για το αν τα μέτρα θα επιστρέψουν μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα μέτρα θα επανεξεταστούν πλησιάζοντας στο φθινόπωρο αφού τότε θα «υπάρχει και μεγαλύτερη μετάδοση υπό την έννοια ότι έχεις περισσότερους κλειστούς χώρους αλλά και ο καιρός δεν βοηθάει ιδιαιτέρως». Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε πως η επιστροφή των μέτρων θα εξαρτηθεί και από την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Το βράδυ της Δευτέρας πάντως ο υπουργός προέβη σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού σε εσωτερικού χώρους αναφέροντας: «Για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ελλάδα τυχαίνει οι κλειστοί χώροι να είναι περιορισμένοι έως ανύπαρκτοι και επομένως η μετάδοση του κορωνοϊού γίνεται κυρίως στους χώρους που συγκεντρώνεται ο κόσμος και αυτοί είθισται να είναι οι ανοιχτοί. Η σύσταση για χρήση μάσκας υπάρχει τόσο στους κλειστούς χώρους όσο και στους ανοικτούς όταν έχει συνωστισμό και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπάρχει υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας»

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*