Έρχεται έργο συντήρησης στον Προαστιακό

Ένα έργο συντήρησης από τον ΟΣΕ σε τμήματα γραμμών του Προαστιακού της Αθήνας εντάχθηκε στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025 με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Πρόκειται για το έργο «Εργασίες συντήρησης γραμμών και αλλαγών στην περιοχή δικαιοδοσίας του Τμήματος Συντήρησης Γραμμής Αθηνών» το οποίο χρηματοδοτείται από  το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ). Η συνολική επιλέξιμη δαπάνη φτάνει τα 5.561.686,35 ευρώ.

Η εργολαβία αφορά στις εργασίες διευθέτησης εύρους με αντικατάσταση σιδηροτροχιών σε επιλεγμένες θέσεις των σιδηροδρομικών γραμμών, την αντικατάσταση αλλαγών και τις εργασίες γενικής επισκευής και συντήρησης των κυρίων και δευτερευουσών γραμμών σε εντοπισμένα τμήματα δικαιοδοσίας του Τμήματος Συντήρησης Γραμμής Αθηνών υπό κυκλοφορία, και πιο συγκεκριμένα:

  • Από Σ.Σ. Πειραιώς έως Χ.Θ. 151+200 (προ του Σ.Σ. Δαύλειας) της γραμμής Π-Π (Πειραιώς – Πλατέως).
  • Από Σ.Σ. Οινόης έως και Σ.Σ. Χαλκίδας της γραμμής Ο-Χ (21 χλμ.)
  • Από Σ.Σ. Κιάτου έως ΣΚΑ (122 χλμ.) και από ΣΚΑ έως Σ.Σ. Αεροδρομίου (33 χλμ.)
  • Από Χ.Θ. 25+250 της γρ 501/502 ΣΓΥΤ ΣΚΑ-Κιάτο έως το Ικόνιο (21 χλμ.)

Ο διαγωνισμός για το έργο αναμένεται εντός της χρονιάς, ενώ το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τον Ιούνιο του 2024.

Σημειώνεται ότι το νωρίτερο μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται από τον ΟΣΕ ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ που θα αφορά τη μακροχρόνια συντήρηση των γραμμών της νότιας Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου και του δικτύου του Προαστιακού της Αθήνας. Παράλληλα, ο ΟΣΕ αναζητεί χρηματοδότηση και προετοιμάζει το έργο της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Θριάσιο – Ικόνιο η οποία σήμερα είναι η μοναδική μη ηλεκτροδοτούμενη εν λειτουργία σιδηροδρομική γραμμή της Αττικής.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*