ΣΤΑΣΥ: Όλα τα κλιματιστικά των συρμών συντηρήθηκαν εγκαίρως, τα ανοικτά παράθυρα δεν βοηθούν

Copyright ©2007 K. Krallis, SV1XV. Shared under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license

Η συνεχής λειτουργία των κλιματιστικών λόγω της θερινής περιόδου έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι βλάβες ενώ η απόδοση του κλιματισμού είναι μειωμένη εξαιτίας των ανοικτών παραθύρων των συρμών σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ. κ. Αθανάσιο Κοτταρά.

Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. απάντησε σε ερώτηση της ανεξάρτητης βουλευτού κ. Αγγελικής Αδαμοπούλου προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω της οποίας η βουλευτής μετέφερε ανακοίνωση εργαζομένων της εταιρείας σχετικά με τις αυξημένες βλάβες του κλιματισμού των συρμών του ΗΣΑΠ εν μέσω καύσωνα.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτταρά, τα συστήματα κλιματισμού της Γραμμής 1, όπως και των άλλων γραμμών, είχαν συντηρηθεί κατά τη διάρκεια της εαρινής περιόδου. Επιπλέον, καθημερινά κατά την έξοδο των συρμών από τα αμαξοστάσια ελέγχεται και η λειτουργία του κλιματισμού.

Όπως όμως επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, «κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, και όταν παρατηρούνται ακραίες θερμοκρασίες, τα κλιματιστικά δεν μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων τους ή / και παρουσιάζουν συχνά βλάβες. Σε αυτή την περίπτωση, όταν κάποιος συρμός παρουσιάσει βλάβη, αποσύρεται και αποκαθίσταται άμεσα από λειτουργικό συρμό».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Κοτταρά, έχει καταγραφεί μειωμένη απόδοση του κλιματισμού και λόγω  των ανοικτών παραθύρων τα οποία (οι πολίτες και όχι η εταιρεία, όπως ξεκαθαρίζει) ανοίγουν στο πλαίσιο της σύστασης για τον αερισμό των χώρων.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι στην τεχνικοεπισκευαστική βάση της Γραμμής 1 καταβάλλουν καθημερινά υπερπροσπάθεια, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες προκειμένου οι βλάβες οι οποίες προκύπτουν να αποκαθίστανται το συντομότερο δυνατόν και οι συρμοί να επιστρέφουν στην κυκλοφορία.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

ΣΤΑΣΥ: Επισκευάζονται οι βλάβες του κλιματισμού στους συρμούς του ΗΣΑΠ – Στην αφετηρία το έργο αναβάθμισης των συρμών

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*