Hellenic Train: Σε δύο χρόνια το wifi στα τρένα, ελάχιστες οι βλάβες στα κλιματιστικά

Hellenic Train

Απαντητική επιστολή της Hellenic Train σε ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου της Ελληνικής Λύσης σχετικά με την έλλειψη ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο στα τρένα που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη καθώς και βλάβες στον κλιματισμό βαγονιών μετέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο βουλευτής μέσω της ερώτησής αναφέρθηκε σε καταγγελίες από επιβάτες της εταιρείας στο συγκεκριμένο δρομολόγιο οι οποίες έκαναν λόγο για έλλειψη κλιματισμού εν μέσω καλοκαιριού αλλά και σύνδεσης wifi στα τρένα της Hellenic Train που έχουν δρομολογηθεί στο κομβικότερο δρομολόγιο του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Αναφορικά με την έλλειψη συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο κατά μήκος της γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονίκης, η Hellenic Train απαντά πως αυτή είναι θέμα υποδομής και ραδιοκάλυψης από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Όπως αναφέρεται, ο διαχειριστής της υποδομής ΟΣΕ ΑΕ έχει υπό σχεδιασμό δράσεις και ενέργειες προς το σκοπό αυτό και συγκεκριμένα την υλοποίηση της απαραίτητης υποδομής προκειμένου να προσφέρεται ασύρματο διαδίκτυο αλλά και πολυμεσικές υπηρεσίες στους επιβάτες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το τεύχος δημοπράτησης του διαγωνισμού αναμένεται να δημοσιευτεί τον φετινό Οκτώβριο, με ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 18 μήνες (σ.σ. από την υπογραφή της σύμβασης).

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα, δηλαδή την μη λειτουργία κλιμαστικών εντός των βαγονιών, η Hellenic Train απαντά πως δεν υφίσταται μη λειτουργία ή πλημμελής λειτουργία των κλιματιστικών. Συγκεκριμένα, μέσω της επιστολής παρατίθενται στοιχεία από την καταγραφή βλαβών, σύμφωνα με τα οποία στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2022 καταγράφηκαν 17 βλάβες και τον Ιούλιο 29 περιπτώσεις βλαβών. (Σύμφωνα με την εταιρεία δεν μετρούνται οι περιπτώσεις μη λειτουργίας του κλιματισμού λόγω διακοπής ρεύματος αφού δεν αποτελούν βλάβες).

Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο του 1% των δρομολογίων των επιβαταμαξών (δρομολόγια x ημέρες x βαγόνια), αφού τον Ιούνιο δρομολογήθηκαν 2.100 τουλάχιστον δρομολόγια επιβαταμαξών και τον Ιούλιο 2.170.

Η Hellenic Train αναφέρει πως ο χαμηλός αριθμός βλαβών στον κλιματισμό οφείλεται στην προληπτική συντήρηση και τον ημερήσιο έλεγχο για την καλή λειτουργία των συστημάτων, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια ώστε ο αριθμός των βλαβών να μειωθεί περαιτέρω.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*