Κώστας Καραμανλής: Ως τις αρχές Οκτωβρίου η παράδοση της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά

pireaspiraeus.com

Μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορίας οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επισήμανε ότι επιτέλους θα συνδεθεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Ο Υπουργός μίλησε σήμερα στα Παραπολιτικά 90,1 FM και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον κ. Δημήτρη Τάκη και την κ. Χριστίνα Κοραή όπου απάντησε κυρίως σε ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις υποκλοπές, ο κ. Καραμανλής δήλωσε: «Είναι ένα ζήτημα πάρα πολύ σοβαρό και όποιος κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και προσπαθήσει να το υποβαθμίσει θα διαπράξει μεγάλο πολιτικό σφάλμα. Θα σας έλεγα μάλιστα ότι είναι και ένα ζήτημα Δημοκρατίας», προσθέτοντας: «Στα ζητήματα Δημοκρατίας, καμία παράταξη δεν είναι πιο ευαίσθητη από την παράταξη που εγγυήθηκε τη Δημοκρατία στην πατρίδα μας το 1974».

Ο κ. Καραμανλής σχολίασε τις κατηγορίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του Πρωθυπουργού, εκτιμώντας: «Δεν αντέχει καν σε συζήτηση να λέμε ότι ο Πρωθυπουργός ήξερε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Ασφαλώς και δεν ήξερε, δεν θα μπορούσε να ξέρει και δεν θα είχε καμία λογική να ξέρει και να μην αντιδράσει. Απόδειξη το ότι μόλις το έμαθε, κινητοποίησε τις γνωστές εξελίξεις».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι: «Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι ήταν λάθος. Ο ίδιος έκανε κάτι σπάνιο στην ελληνική πολιτική σκηνή. Έκανε γενναία αυτοκριτική».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι τίθεται και ένα άλλο ερώτημα: Ναι ή όχι στην παρακολούθηση των πολιτικών προσώπων; Σχολίασε ότι η πρώτη προφανής απάντηση είναι «όχι, γιατί η πολιτική ζωή δεν μπορεί να γίνεται να γίνεται αντικείμενο παρακολούθησης». Πρόσθεσε όμως ότι: «Δεν μπορούμε εμείς οι πολιτικοί να εξαιρούμαστε εκ προοιμίου από κάθε έλεγχο, διότι δεν είμαστε ανώτεροι από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες».

Ο κ. Καραμανλής ερωτηθείς για τα μηνύματα του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, κράτησε την επισήμανση του Πρωθυπουργού ότι τα ισχυρά κράτη, είναι τα σταθερά κράτη. Αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση, η οποία έρχεται ως συνέπεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, όσο και στις οικονομικές δυσκολίες, με τον πληθωρισμό σε ιστορικά υψηλά. Και εκτίμησε ότι παρά τα σύννεφα στο διεθνή ορίζοντα και παρά τον εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα μπροστά μας, ακόμη και όσοι επικρίνουν τη Νέα Δημοκρατία για τα όποια λάθη γίνονται, θα παραδεχθούν πως όσον αφορά στις μεγάλες κρίσεις έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέρχεται με πολύ μεγάλη επάρκεια.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*