Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

ΟΑΣΑ: Διαδικτυακή εξυπηρέτηση επιβατών μέσω εικονικού βοηθού

Share

    Επαναληπτική πρόσκληση υποβολής προσφορών σε τρεις εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας απέστειλε ο ΟΑΣΑ για το έργο «Ανάθεση υπηρεσιών εικονικής υποβοήθησης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (virtual assistant)» προϋπολογισμού ύψους 37.200 ευρώ με ΦΠΑ.

    Μέσω του συγκεκριμένου συστήματος, οι χρήστες θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα σε περιβάλλον μορφής chat μέσω της ιστοσελίδας του οργανισμού αλλά και εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων (Facebook messenger, Viber) και να λαμβάνουν αυτοματοποιημένες απαντήσεις. Το σύστημα αρχικά θα μπορεί να εξυπηρετήσει 50-55 ερωτήσεις που θα δοθούν από τον ΟΑΣΑ, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα για απεριόριστη προσθήκη ερωτημάτων και δυνατότητα απεριόριστης παραμετροποίησης από τον οργανισμό.

    Σε δεύτερο επίπεδο θα υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης σε live chat για την επικοινωνία με κάποιον εκπρόσωπο του οργανισμού. Όπως αναφέρεται, 5-10 agents του οργανισμού θα εκπαιδευτούν στην χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου.

    Το εργαλείο, θα βασίζεται σε αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης (machine learning) καθώς και επεξεργασίας γραπτής φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing) και θα έχει δυνατότητα να γίνεται «εξυπνότερο» κατά την χρήση ενώ η επικοινωνία θα είναι δυνατή σε Ελληνικά, Αγγλικά και greeklish.

    Το σύστημα αναμένεται να παραδοθεί σε ένα μήνα από την υπογραφή της σύμβασης.

    Σημειώνεται ότι πίσω στο 2018 η τότε διοίκηση του ΟΑΣΑ είχε αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τη δημιουργία ενός chat bot το οποίο θα λειτουργούσε μέσω facebook αντί ποσού 24.800 ευρώ μέσω ΦΠΑ. Η τύχη του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι άγνωστη.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα