Περισσότεροι από 400.000 Ισπανοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα δωρεάν εισιτήρια τρένων

Ξεκίνησε από τις 24 Αυγούστου στην Ισπανία η διαδικασία προκρατήσεων για την προμήθεια δωρεάν σιδηροδρομικών εισιτηρίων τα οποία θα έχουν ισχύ ως το τέλος της χρονιάς. Λόγω της υψηλής ζήτησης, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Renfe ζήτησε από το επιβατικό κοινό να προχωρήσουν στην προμήθεια του σχετικού πάσου μέσω εφαρμογής ή στα εκδοτήρια εισιτηρίων ως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Το μέτρο των δωρεάν εισιτηρίων, το οποίο ανακοινώθηκε από τον Ισπανό πρωθυπουργό τον φετινό Ιούλιο ισχύει για τα δρομολόγια μικρών και μεσαίων αποστάσεων τις υπηρεσίες δηλαδή Cercanías, Rodalies και Media Distancia του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Στόχος, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών της Ισπανίας είναι να πραγματοποιηθούν 75 εκατ. δωρεάν ταξίδια και να αυξηθεί η επιβατική κίνηση κατά 15% με 20% την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 400.000 ταξιδιώτες έχουν προχωρήσει σε προκράτηση του πάσου με μοναδική υποχρέωση να καταβάλλουν το συμβολικό ποσό των 10 ή 20 ευρώ. Όπως διευκρίνισε η κυβέρνηση, το μέτρο δεν αφορά μόνο πολίτες της Ισπανίας αλλά και τουρίστες κάθε εθνικότητας.

Η κυβέρνηση της Ισπανία έχει πάντως δεχτεί και επικρίσεις για το μέτρο, με τον εκπρόσωπο της Ένωσης Δημόσιων Συγκοινωνιών της Καταλονίας Jordi Porta να αναφέρει πως τα τρένα της Καταλονίας ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας συνωστισμού τα οποία θα επιδεινωθούν αν αυξηθεί η επιβατική κίνηση, όπως συνέβη και στη Γερμανία λόγω των εισιτηρίων με κόστος 9 ευρώ. Την ίδια στιγμή, επιβάτες θα αποθαρρυνθούν από τη χρήση λεωφορείων τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματοποιούν τα ίδια δρομολόγια με τα τρένα σε συντομότερο χρόνο.

Εκπρόσωποι εταιρειών με λεωφορεία έχουν ήδη καταφύγει στη δικαιοσύνη κατά του μέτρου υποστηρίζοντας πως θα χάσουν επιβάτες. Επιπλέον, η κυβέρνηση της Καταλονίας υποστηρίζει πως το μέτρο των δωρεάν ταξιδιών με τρένα θα επιβαρύνει δυσανάλογα τον προϋπολογισμό της περιφέρειας.

Πηγές: thelocal.es, railtech.com

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*